SRPSKA MUZIKA OSVAJA RUSKI CARSKI GRAD! Mladić iz Lazarevca ambasador naše kulture i umetnosti u svetu!

Autor:

Zabava

03.07.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Milićević naglasio da je Spasić jedan od najboljih mladih ambasadora srpske kulture i umetnosti u svetu.

SRPSKA MUZIKA OSVAJA RUSKI CARSKI GRAD! Mladić iz Lazarevca ambasador naše kulture i umetnosti u svetu!

Foto: Foto Dušan Veljović

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas sa Stefanom Spasićem, mladićem iz Lazarevca, koji kao izuzetno talentovani muzičar sa svim peticama (u Rusiji je pet najveća ocena na fakultetu) završava master studije na Institutu muzike, teatra i koreografije Ruskog državnog univerziteta u Sankt Peterburgu.  

Spasić je tokom studija u Rusiji više puta nastupao u Sankt peterburškog filharmoniji i Ruskoj akademskoj kapeli, a osvojio je brojne nagrade na prestižnim svetskim takmičenjima.

Republika

Foto: Foto Dušan Veljović

 

Ministar Milićević naglasio je da je Spasić jedan od najboljih mladih ambasadora srpske kulture i umetnosti u svetu.

- Naša misija je da pronalazimo ovakve talentovane mlade ljude koji su ostvarili svetski uspeh u različitim oblastima, da razgovaramo s njima i pokušamo da ih ubedimo da se vrate u Srbiju - rekao je ministar Milićević. 

Republika

Foto: Foto Dušan Veljović

 

Ministar je pokrenuo inicijativu da naš mladi muzičar sa svojim kolegama iz Srbije organizuje Dane srpske kulture u Sankt Peterburgu na kojima bi ruskoj publici bila predstavljena tradicionalna srpska muzika. Ovakva manifestacija doprinela bi promociji srpske kulture u Rusiji i tako dodatno povezala dve zemlje i dva prijateljska naroda.

Stefan Spasić, koji, pored studija, radi na Institutu u Sankt Peterburgu, trenutno je na odmoru u Srbiji, gde je prvi put doveo i devojku Sofiju, koja je takođe student muzike. Sofija je oduševljena prirodnim lepotama Srbije i ističe da je naša zemlja podseća na rodni Krim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading