"NISMO GA NAGRADILI KAD JE TREBALO": Oštre reči Tanje Bošković na Sofestu! Udovica Žarka Lauševića primila nagradu posthumno dodeljenu slavnom glumcu

Autor:

Zabava

08.07.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anita Laušević pojavila se na zatvaranju 52. Filmskog festivala u Sopotu.

"NISMO GA NAGRADILI KAD JE TREBALO": Oštre reči Tanje Bošković na Sofestu! Udovica Žarka Lauševića primila nagradu posthumno dodeljenu slavnom glumcu

Foto: ATA Images

Dodelom nagrada završen je 52. Filmski festival u Sopotu, na kojem je posthumno nagrađen Žarko Laušević. Žarkova udovica Anita Laušević pojavila se na zatvaranju Sofesta i primila nagradu "Bata Živojinović" za najbolju mušku ulogu koja je dodeljena posthumno njenom suprugu za film "Ruski konzul".

Priznanje joj je uručila predsednica žirija Tanja Bošković rekavši:

- Ova nagrada pripada Žarku Lauševiću za sve one uloge koje je odigrao poslednjih godina, kao i za sve uloge za koje ga nismo nagradili kad je trebalo - rekla je glumica.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Eli Winston/Everett/Profimedia

 

Festival je zatvorilo film "Heroji Halijarda" Radoša Bajića, gde jednu od glavnih uloga ima Laušević.

Gran pri festivala - najboljem filmu dodeljena je ostvarenju "Za danas toliko“ u režiji Marka Đorđevića producentu Milošu Pušiću, producentske kuće "Altertise".

Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Мladenu Đorđeviću za film ”Radnička klasa ide u pakao” ,koji je od strane žirija ocenjen kao "inventivan, borben i nepredvidiv", a nagradu je dodelio Aleksandar Avramović reditelju Mladenu Đorđeviću, koji je lično primio.

Nagrada "Mira Stupica" za najbolju žensku ulogu dodeljena je Mirjani Joković za film "Živi i zdravi" , reditelja Ivana Marinovića, a dobitnica se zahvalila pisanom porukom u kojoj je rekla kako je ova nagrada znak da uprkos dugom odsustvu nije zaboravljena.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Mirjana Joković

Specijalno priznanje stručnog žirija dobila je rediteljka i scenaristkinja Una Gunjak za film "Ekskurzija". Nagrada publike je otišla filmu "Samo kad se smijem", rediteljke Vanje Juranić koju je primila Nikolina Vučetić, a odluku o nagradi publike za najbolji film doneo je žiri publike, koji je u obrazoženju napomenuo da je tema nasilja u porodici koji obrađuje film loše i senzacionalistički tretirana kod nas i odnosi se prema žrtvama kao prema krivcima samo zato što su reagovale.

Sve nagrađene filmove publika će moći da pogleda na reciji Sofest Plus, koja će se održati u Dvorani Kulturnog centra Berograda u utorak 9. jula, a ulaz je besplatan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading