EKSPLOZIVNA SVAĐA GLUMICA NA SNIMANJU FILMA! Nada Šargin i Hristina Popović se pokačile zbog STAVOVA O NATO BOMBARDOVANJU!

Autor:

Zabava

28.08.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anegdote sa snimanja filma "Nebo iznad nas" iz 2015. godine i dalje se prepričavaju.

EKSPLOZIVNA SVAĐA GLUMICA NA SNIMANJU FILMA! Nada Šargin i Hristina Popović se pokačile zbog STAVOVA O NATO BOMBARDOVANJU!

Foto: ST/Vlada LUKIĆ, ATA images

Mnogi filmovi snimljeni su o velikoj tragediji našeg naroda NATO bombardovanju 1999. godine, a jedan od njih je "Nebo iznad nas" iz 2015. godine, holandskog reditelja i scenariste Marinusa Grothofa. Osim što prikazuje jednu od najosetljivijih tema za naš narod ovaj film je ostao upamćen po anegdoti koja se i danas prepričava.

Naime, jedna scena prikazuje svađu između dve junakinje, koje igraju Hristina Popović i Nada Šargin, zbog različitih stavova o NATO bombardovanju. Kako je tada pisao Kurir, Nada Šargin i Hristina Popović tada su obeležile četvrti dan snimanja kada su snimale scenu rasprave jer njihovi likovi imaju potpuno drugačiji stav o NATO bombardovanju. Glumice su želele da to bude eksplozivna svađa ali reditelj je taj sukob zamislio potpuno drugačije.

Republika

Foto: Profimedia

Bombardovanje 1999.

Vikale smo, ali je reditelj rekao da mu se to ne dopada. Nama je prvo pala na pamet takva radnja. Naš sukob će verovatno ići u drugom pravcu. Moraćemo da dosnimimo scenu - objašnjavala je tada Nada Šargin, koja je sa rediteljem komunicirala na engleskom, a njena koleginica Hristina je čak i sočne srpske psovke iz scenarija pokušala da prevede.

Film se ne bavi političkim kontekstom bombardovanja, već je u prvom planu život glavnih junaka i njihovi međuljudski odnosi u toj specifičnoj situaciji.

- Svakog dana Ana, Sloba i Bojan rizikuju život samim odlaskom na posao. Ili rade u zgradi nacionalne televizije u Beogradu ili u njenoj blizini, a ona je zbog rata postala strateška meta NATO bombardovanja. Svo troje se na silu nose sa strahom, da bi nastavili sa svojim običnim životima. Ali "obično" je odavno prestalo da postoji. Svake noći Beograd se transformiše od živog grada u vojnu metu. Dok bombe padaju, Ana, Bojan i Sloba se bore s pitanjem: kako preživeti i ostati normalan u nenormalnom svetu? - piše, između ostalog, u sinopsisu filma.

Centralni događaj u ovom ostvarenju je bombardovanje Radio-televizije Srbije, i u filmu igraju Nada Šargin, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Tihomir Stanić i drugi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading