EKSKLUZIVNO! ISPOVEST MLADIĆA NAD KOJIM JE BLUDNIČIO MOAMER KASUMOVIĆ: On živi normalno, a ja ni roditeljima nisam smeo da kažem šta sam preživeo!

Autor:

Zabava

19.09.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo me je bio stid zbog svega toga, rekao je ekskluzivno mladić za Republiku.

EKSKLUZIVNO! ISPOVEST MLADIĆA NAD KOJIM JE BLUDNIČIO MOAMER KASUMOVIĆ:  On živi normalno, a ja ni roditeljima nisam smeo da kažem šta sam preživeo!

Foto: Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal, Shutterstock

Prvi put, nakon što se pred punom salom obratio publici i glumcima, nakon predstave koja govori o vršnjačkom nasilju i ispričao kako ga je seksualno zlostavljao Moamer Kasumović (glumac iz serije LUD ZBUNJEN NORMALAN) mladi Bosanac oglasio se za Republiku i ispričao šta ga podstaklo da nakon nekoliko godina progovori o nasilju koje je doživeo i sa čime se borio sve ove godine.

Mladić (podaci poznati redakciji) nije želeo da otkriva svoj identitet javnosti, kako kaže, nije mu namera da on bude u fokusu, već ono o čemu govori, a to je da žrtava seksualnog nasilja ima mnogo, mnoge se stide i kriju i da im poruči da ne treba da ćute.

- Osećam se preporođeno sad kad sam to izneo u javnost, drago mi je što se konačno zna o ovome. Najviše me je nerviralo što on živi sasvim normalan život, a ko zna koliko dečaka ide zbog njega na terapiju, više mi je to nego što sam želeo da mu naudim, tu nameru nisam imao nijednog momenta. Želja mi je bila samo, da uđe u prodavnicu i da ga bude sramota, da ga neko pogleda sa gađenjem i odbije da ga usluži, da svi vide kakav je zapravo - započinje svoju ekskluzivnu ispovest za Republiku ovaj mladi Bosanac.

Kako kaže, dugo je sve to čuvao u sebi, najviše zbog stida koji je osetio nakon nasilje koje je pretrpeo:

- Mene je dugo bio stid zbog svega toga, nisam rekao čak ni svojim roditeljima i jako sam ponosan na decu koja su to iznela i što se desila ova presuda, da je ostalo na meni ne bih imao snage, a sada sam dobio tu snagu da govorim o svemu.

Interesantno je da je mladić o zlostavljanju progovorio nakon predstave "Tiho tiše", koja je izvedena u okviru 6. Sarajevo Festa 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo, a koja govori o vršnjačkom nasilju.

- Mislio sam da sam konačno prevazišao tu traumu i procesuirao ono što mi se desilo, počeo sam o tome da govorim i sa svojim prijateljima, a onda se desila predstava "Tiho tiše"...i jedna scena koja me je totalno podsetila na užas koji sam doživeo. Imao sam reakciju na tu scenu kada u kolima devojci spušta ruku na butinu, a ona to odbija. Nakon toga, usledila je poruka prestave, ispisana - DA LI STE DOŽIVELI NASILJE? U razgovoru sa dramaturgom koji je radio na ovoj predstavi, mojom prijateljicom Teodorom Marković saznao sam, da je na toj predstavi greškom dva puta puštena ta poruka. Dakle znaci, sve me je upućivalo na to da je momenat da kaže, bilo je sad ili nikad, savršena prilika da olakšam svoju dušu - objašnjava ovaj mladić i dodaje:

- Presuda je doneta još 2021. godine i to sam saznao nedavno i nisam osetio nikakvu pravdu jer je osuđen, a platio kaznu, zataškano sve, živi u Bjelom Polju, ne dolazi u Sarajevo i imao sam potrebu nešto da uradim, a nije bilo dokaza, jer se sve to desilo davno.

 

 

*Predstava "Tiho tiše" Beogradskog dramskog pozorišta, koja je pokrenula lavinu 

Za kraj razgovora, imao je i poruku žrtvama seksualnog nasilja, koje su prošle što i on:

- Svim žrtvama ovog vida nasilja imam da poručim, niste sami, treba da govorite o tome i niste vi ti koji treba da se stidite.

Redakcija portala Republika stupila je u kontakt i sa dramaturškinjom koja je radila na ovoj predstavi, koja nas je uputila u to da se konačno na delu videlo, kako umetnost menja svet i da se nada da će odjeci reči ovog mladića stići daleko.

 

 

- Meni je bilo revolucionarno tog trenutka jer nisam imala do tad šansu da vidim šta sve pozorište može, pogotovo što je to moj prijatelj i što sam emotivno uključena u sve to i sama činjenica da ga je naša predstava podstakla da progovori o svojoj traumi nama je veliki uspeh i drago mi je da se javno priča o problemima koja naša društva imaju u Srbiji i Bosni, kod nas je to krenulo pre par godina, sada i u Bosni i nadam se da će umetnost uspeti da promeni svet, bar na tom mikroplanu - zaključuje dramaturškinja Teodora Marković za Republiku.

Foto: Republika

Teodora Marković

Podsetimo, Moamer Kasumović, bosanskohercegovački glumac, koji se proslavio ulogom u seriji "Lud, zbunjen, normalan", osuđen je na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludničenje nad maloletnikom. 

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez linkovanja i navođenja izvora, a to je redakcija Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading