POTRESNO SAOPŠTENJE IZ NARODNOG POZORIŠTA O SMRTI RADMILE ŽIVKOVIĆ: Ove reči kidaju dušu!

Autor:

Zabava

20.09.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Narodnog pozorišta, Svetislav Bule Goncić, rekao je Tanjugu da je Radmila Živković bila jedna od najznačajnijih jugoslovenskih glumica.

POTRESNO SAOPŠTENJE IZ NARODNOG POZORIŠTA O SMRTI RADMILE ŽIVKOVIĆ: Ove reči kidaju dušu!

Foto: Printscreen/ Festival MESS

Glumačka scena Srbije ostala je u šoku nakon vesti o smrti čuvene glumice Radmile Živković u 72. godini života. Rođena u Kruševcu 14. januara 1953. godine, Radmila je svoj talenat pokazala već krajem šezdesetih godina prošlog veka, a od tada je ostvarila zapažene uloge u brojnim filmovima, pozorišnim predstavama i televizijskim serijama.

Diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i članica je Narodnog pozorišta od 1984. godine. 

Direktor Narodnog pozorišta, Svetislav Bule Goncić, rekao je Tanjugu da je Radmila Živković bila jedna od najznačajnijih jugoslovenskih glumica i da je iza nje ostao ozbiljan umetnički opus koji sadrži uloge za pamćenje.

 

Republika

Foto: Printscreen/ Centar za kulturu Smederevo

Radmila Živković

 

 - Radmila Živković se pridružila redu najznačajnijih glumica koje su igrale u beogradskim pozorištima, naročito u nacionalnom teatru. Ona je sada u društvu Ljubinke Bobić i Žanke Stokić. Jako mi je žao...Baš me potresla njena smrt - kazao je Goncić. 

Tokom svoje bogate karijere, Radmila Živković je ostvarila uloge u nekoliko desetina filmova, a neki od najpoznatijih su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ’ladan i Polažajnik. Međutim, svakako najupečatljivija uloga bila je ona u filmu Zona Zamfirova, gde je tumačila lik tetke Doke. Ovaj film je ostao zapamćen kao jedan od najvećih domaćih bioskopskih hitova, a Radmilina uloga je bila od presudnog značaja za njegov uspeh.

Pored filmskog platna, Radmila Živković je ostavila dubok trag i na televiziji. Mnogi je pamte po ulozi Đilde u kultnoj TV seriji Srećni ljudi, kao i po ulozi Jovanke Ljutić u popularnoj seriji Stižu dolari. Takođe, njena uloga u seriji Ulica lipa bila je nezaboravna za mnoge gledaoce, jer je tumačila glavni lik koji je osvojio srca publike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading