"USLOV JE BIO DA SVI BUDEMO ISTA KRVNA GRUPA": Reditelj imao neobičan zahtev za glumce nove predstave, JELENA ĐOKIĆ OTKRILA RAZLOGE ZA TO!

Autor:

Zabava

02.10.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdara teatar proslaviće 40. rođendan premijerom komada "Udovica živog čoveka", čija je tema nasilje.

"USLOV JE BIO DA SVI BUDEMO ISTA KRVNA GRUPA": Reditelj imao neobičan zahtev za glumce nove predstave, JELENA ĐOKIĆ OTKRILA RAZLOGE ZA TO!

Foto: Tanjug

Novi komad reditela i pisca Dušana Kovačevića "Udovica živog čoveka" premijerno će biti odigran 6. oktobra na sceni Zvezdara teatra, na 40. rođendan ovog pozorišta. Prema rečima glumice Jelene Đokić reditelj je pred glumce postavio neobičan zahtev - da svi imaju istu krvnu grupu.

Kovačević je rekao da je priča predstave skrivena u naslovu koji je "pomalo ironičan".

Republika

Foto: Tanjug

 

- Prepleteno je nekoliko priča, a centralna je o nasilju. O ugroženosti od čoveka ili porodice, od strane države ili grupe koja vrši prisilu - objasnio je Kovačević.

On je rekao da se nasilje dešava kada nadležni ne rade svoj posao pa ljudi preuzimju ulogu pravde.

- Reč je o nasilju nad ženama i nad slabijima uopšte. Sve što pričam bilo bi užasno da nije začinjeno komedijom da bi moglo da se gleda i sluša - dodao je Kovačević.

Glumica Jelena Đokić je rekla da je igrajući u predstavi "odigrala jednu od najvažnijih sudbina".

- Ova predstava je vapaj da dozvolimo lepotu i nežnost - rekla je Đokić.

Republika

Foto: Tanjug

 

Prema njenim rečima, kada je dobila poziv da tumači ulogu Marte, Kovačević je istakao da je uslov bio da svi budu iste krvne grupe.

- U početku nisam razumela, ali vremenom sam shvatila zašto - naglasila je Đokić.

Glumica Sunčica Milanović izrazila je radost što igra u komadu reditelja čijih je 12 predstava odigrano na sceni Zvezdara teatra.

- Proces je bio kratak i zahtevan, ali nije bio težak. Uspeli smo da postanemo zajedno krvna grupa o kojoj Jelena priča - rekla je Milanović.

Glumica Nela Mihajlović je rekla da je Kovačevićev komad posvećen "slavi žena".

Republika

Foto: Tanjug

 

- Ovo je treći ili četvrti lik koji tumačim kod Duška, i polako počinjem da verujem da samo za mene piše uloge. Zadovoljstvo je raditi sa Mikijem, Jelenom i mladim glumcima - rekla je Mihajlović, koja će na sceni oživeti lik Sofije - Soje.

Glumac Miodrag Miki Krstović je saradnju glumačke i autorske ekipe opisao kao "osećanje puno poštovanja i ljubavi".

- Znamo u kakvom vremenu živimo i komad o tome govori. Kada bi bilo bar deset posto ljubavi i poštovanja koje smo mi imali na setu Srbija bi bila bolje mesto -naglasio je Krstović koji tumači lik Vojina - Voje.

Republika

Foto: Tanjug

 

Glumica Andelika Simić izrazila je zadovoljstvo što je, ovoga puta kroz lik Nane, deo pozorišne kuće Zvezdara teatra.

- Kao kruna saradnje stigao je komad sa Duškom. To je jedna od onih prilika koje su na listi mojih profestionalnih želja - rekla je ona.

Prema njenim rečima, lepota i lakoća stvaranja su oslikali saradnju ekipe, a trud je bio "deo prirodnog procesa stvaranja".

Republika

Foto: Tanjug

 

Glumac Dušan Tomić tumači lik Bate i ovo je, kako je rekao, njegova prva premijera.

- Nisam mogao da sanjam da ću raditi sa ovim ljudima, pored Nele i Mikija, i čast mi je što me je Duško pozvao. Prihvatili su me kao sina i bili su tu uz mene i dosta sam naučio iz ovog procesa - zaključio je Tomić.

Premijere su zakazane i za 7. i 8. oktobar, a prve reprize za 16, 17. i 20. oktobar.
To je ujedno i Zvezdarina 94. premijera od osnivanja pozorišta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 


 

 

 

Komentari (0)

Loading