BAJAGA DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO! Ustanovljeno i rok priznanje "Borisav Bora Đorđević", evo kome je ono pripalo!

Autor:

Zabava

14.10.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godišnje nagrade "GODUM" svečano će biti dodeljene 23.oktobra u Ustanovi kulture "Vuk".

BAJAGA DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO! Ustanovljeno i rok priznanje "Borisav Bora Đorđević", evo kome je ono pripalo!

Foto: www.youtobe.com/ Bajaga i Instruktori, ATA Images/Antonio Ahel

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije saopštilo je da će svoje godišnje nagrade "GODUM" svečano uručiti 23.oktobra u Ustanovi kulture "Vuk".

- Simbolično, u godini obeležavanja velikog jubileja 40 godina postojanja i uspešne karijere, nagrada za životno delo otišla je u ruke Momčila Bajagića Bajage - navodi se u saopštenju.

Bajaga i Instruktori proslavili su četiri decenije uspešne karijere koncertom u Beogradu, a turneja je nastavljena nastupima širom regiona.

Republika

Foto: ATA Images

Momčilo Bajagić Bajaga

Kako je navedeno, "nagrada za rok muziku, koja od ove godine nosi ime "Borisav Bora Đorđević", po nedavno preminulom frontmenu Riblje čorbe, pripala je Nikoli Vranjkoviću.

Udruženje je saopštilo da je najuspešniji pop izvođač Tijana Bogićević, a Ivi Lorens biće dodeljeno priznanje "Miroslav Miša Aleksić" za mlade nade.

- Dobitnik 'GODUM' nagrade "Duško Gojković" za džez muziku je Ivan Aleksijević. Nagrađeni će na dodeli nastupiti uz pratnju orkestra sastavljenog od vrhunskih muzičara - najavili su organizatori.

Republika

Foto: ATA Images

Nikola Vranjković

Kako je najavljeno, biće dodeljene povelje za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva i interpretacije džez, zabavne i rok muzike, uz priznanja autorima i izvođačima nejemitovanijih pesama u prošloj godini, koje Udruženje dodeljuje u saradnji sa organizacijama SOKOJ i PI.

- Dobitnik posebne povelje povodom 50 godina rada i posvećenosti muzičkom stvaralaštvu je Srđan Marjanović - navedeno je u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading