POSLEDNJA PORUKA ZA NAŠEG GLUMCA KOJI JE UMRO SEČE POPUT ŽILETA: Evo šta je sve ostavio IZA SEBE, da ti srce PUKNE na delove!

Autor:

Zabava

21.10.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica, prijatelji i kolege se opraštaju od voljenog umetnika!

POSLEDNJA PORUKA ZA NAŠEG GLUMCA KOJI JE UMRO SEČE POPUT ŽILETA: Evo šta je sve ostavio IZA SEBE, da ti srce PUKNE na delove!

Foto: Printscreen/Youtube/Portal Zrenjaninski

Narodno pozorište "Toša Jovanović" u Zrenjaninu saopštilo je da je glumac Andrija Poša preminuo u 61. godini. Rođen 24. juna 1963. godine, Poša je bio talentovani umetnik za lutkarstvo, muziku i crtanje, a postao je član ansambla Narodnog pozorišta 1996. godine, izvodeći repertoar na srpskom i mađarskom jeziku. Izvođenjem u brojnim predstavama, Poša je ostavio neizbrisiv trag na pozorišnoj sceni.

Kako ističe njegovo matično pozorište, Poša je bio jedan od njihovih najtalentovanijih i najposvećenijih glumaca, a njegov doprinos lutkarskoj sceni ostaje neprocenjiv. Njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za kulturnu scenu Zrenjanina i šire. Poša će ostati upamćen kao umetnik koji je svojim talentom i predanošću obeležio pozorišnu scenu, ostvarivši značajan doprinos razvoju lutkarstva.

Juče nas je napustio naš dragi kolega Andrija Poša, glumac Lutkarske scene. Završio je Lutkarski studio Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u klasi Irene Tot 1994/95. Talentovani glumac za lutkarstvo, muziku i crtanje, postao je član našeg ansambla 1996. godine izvodeći repertoar na srpskom i mađarskom jeziku - navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta u glumčevom rodnom gradu, u kom se dalje nastavlja:

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Portal Zrenjaninski

Umro glumac Andrija Poša

- Od tada do danas je igrao u predstavama „Biberče“, „Pepeljuga“, „Šareni svet“, „Olovni vojnik“, „Igramo se Kandida“, „Sigridrug“, „Uspavana lepotica“, „Mala princeza“, „Veselo putovanje kroz bajke ili čizme lutalice“, „Carski pevači“, „Čarobni stočić“, „Zvezdan“, „Jana”, „Tajanstveni hipopotamus“, „Mala sirena“, „Cirkus u cirkusu“, „Carevo novo odelo u zemlji čuda“, „Car bumbar“, „Ispod duge“, „Sveti đavo Raspućin“, „Kapetan Džon Piplfoks“, „Tvrdoglavo jaje“, „Zvezdica spavalica“, „Čarobna svirala vilenjaka Milana“, „Smehurići“, „Semafor“, „Zimogrožljivi kralj“, „Korak po korak“, „Bakina fotelja za daleka putovanja“, „Čudnovati srebrenjak“, „Pinokio“, „Hrabri krojač“, „Trči, trči, trčuljak“, „Vetruškina ledina“, „Čarobno kresivo“, „Guskalica“, „Zvezda lutalica“, „Trapavi zmaj“, „Ivica i Marica“, „Priče ptice lažljivice“, „Važne stvari“, „Ružno pače“, „Veliki dobroćudni džin“, „Nemušti jezik ili ništa bez petlića“, „Pobratim vetra“, „Zec, kornjača i kompanija“, „Pesma belog kita“, „Vesela kuća“, „Divljožder“, „Ježeva kućica“, „Dečak i mesec“ - saopšteno je danas iz Narodnog pozorišta u glumčevom rodnom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading