MISTERIJA SMRTI LEGENDARNOG PEVAČA I DALJE TRAJE: Oči su bile KRVAVE, telo kao da se SMRZLO, a lice LJUBIČASTO!

Autor:

Zabava

22.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna pomoć je odmah pozvana, ali nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu.

MISTERIJA SMRTI LEGENDARNOG PEVAČA I DALJE TRAJE: Oči su bile KRVAVE, telo kao da se SMRZLO, a lice LJUBIČASTO!

Foto: Ap photo

Kako je Elvis Prisli umro? Pitanje koje i danas intrigira mnoge i koje je obavijeno velom misterije. Smrt kralja rokenrola šokirala je svet, a i danas se postavlja pitanje šta je tačno dovelo do njegovog tragičnog kraja. Elvis Prisli je pronađen mrtav u svojoj vili Grejslend u Memfisu, u Tenesiju. Njegova verenica Džindžer Olden bila je ta koja je otkrila jeziv prizor. Naime, Elvis je bio paralizovan, sa licem koje je bilo ljubičaste boje, a oči krvavo crvene. Hitna pomoć je odmah pozvana, ali nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu.

Obdukcija i zataškavanje istine

Tri lekara su izvršila obdukciju, a preliminarni nalazi su pokazali da je Elvis preminuo od srčane aritmije. Međutim, to nije bio potpun odgovor. Naknadni toksikološki izveštaj otkrio je da je Elvis u trenutku smrti imao toksine iz deset različitih lekova u krvi, što je ukazivalo na dugotrajnu zloupotrebu lekova.

Republika

Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Elvis i Prisila

Doktor Nikopulos - ključni akter u tragediji

Elvisov lični lekar, dr Džordž C. Nikopulos, odigrao je ključnu ulogu u njegovom životu, ali i smrti. Doktor je bio glavni snabdevač amfetaminima i barbituratima, a prema tvrdnjama, Elvis je od njega dobio čak 19.000 doza lekova u periodu od dve godine. Nakon Elvisove smrti, dr Nikopulos je suočio se sa brojnim optužbama i pretnjama smrću od strane fanova.

Tragični kraj kralja rokenrola

Jedna od teorija o Elvisovoj smrti sugeriše da je produžena zloupotreba barbiturata dovela do teške konstipacije, a naprezanje tokom pokušaja obavljanja nužde možda je bio okidač za fatalni srčani udar. Kombinacija gojaznosti, bolesti i zloupotrebe lekova može biti ključni faktor koji je doveo do tragičnog kraja kralja rokenrola.

Elvis Prisli je bio ikona muzičke industrije, ali i žrtva sopstvenih demona. I dok misterija oko njegove smrti i dalje intrigira javnost, jedno je sigurno - njegovo nasleđe će zauvek ostati živo u srcima njegovih obožavalaca širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading