LEGENDO, HVALA TI ZA SVE! Umro poznati muzičar, Rolingstonsi GA NIKAD NEĆE ZABORAVITI!

Autor:

Zabava

24.09.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova smrt ostavila je tugu među kolegama i obožavaocima širom sveta.

LEGENDO, HVALA TI ZA SVE! Umro poznati muzičar,  Rolingstonsi GA NIKAD NEĆE ZABORAVITI!

Foto: yotube/printscreen/MIG Music

Američka muzička scena izgubila je jednog od svojih najistaknutijih gitarista, Fredija Salema, koji je preminuo u 70. godini od "komplikacija zbog raka", potvrdio je njegov bivši bend.

Salem je ostavio dubok trag u muzičkom svetu, a njegova smrt ostavila je tugu među kolegama i obožavaocima širom sveta.

Počeci karijere i rad sa bendom "Outlaws"

Fredi Salem se prvi put pojavio sa bendom "Outlaws" na albumu "Playin' to Win" 1978. godine, zamenjujući originalnog gitaristu Henrija Pola. Ostao je u grupi tokom rada na naredna četiri albuma i napisao nekoliko njihovih hitova, uključujući 'White Horses', 'Long Gone', 'Devil's Road' i 'Don't Stop'. Nakon pet godina rada sa bendom, Salem je napustio grupu 1983. godine, ali je njegov doprinos ostao neizbrisiv.

Foto: yotube/printscreen/ Ritchie Ritchison

Fredi Salem

Putovanje sa Rolingstonsima i solo karijera

Salem je bio jedini muzičar u svojoj porodici, a svoju ljubav prema muzici preneo je na gitaru sa samo 15 godina. Njegovo iskustvo putovanja sa Rolingstonsima opisao je kao neuporedivo, ističući da je to iskustvo bilo briljantno i da se ništa nije moglo porediti sa tim. Pored rada sa bendom, Salem je ostvario i solo karijeru, snimivši album pod nazivom "Cat Dance", čime je dodatno učvrstio svoj status kao izuzetan muzičar.

Reakcije na smrt i nasleđe

Britanski basista Toni Frenklin izrazio je tugu zbog Salemove smrti, opisujući ga kao dragog prijatelja i muzičkog saputnika, dok je saopštenje na Salemovoj Fejsbuk stranici istaklo da su "nebesa raširila zbog dolaska legende".

Fredijev odlazak ostavlja prazninu u muzičkom svetu, ali će njegovo nasleđe i muzičko delo ostati večno upamćeno među obožavaocima rok muzike širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading