SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Naomi Kembel proneverila milione evra! Novac namenjen za dobrotvorne svrhe trošila na... ŠOK!

Autor:

Zabava

26.09.2024

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manekenki zabranjeno da predstavlja dobrotvorne organizacije.

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Naomi Kembel proneverila milione evra! Novac namenjen za dobrotvorne svrhe trošila na... ŠOK!

Foto: Instagram.com

Skandal svetskih razmera potresa javnu scenu budući da je otkriveno da je najlepša žena na svetu, popularna manekenka i model Naomi Kembel proneverila milione evra koji su bili namenjeni za dobrotvorne svrhe!

Naomi je zabranjeno da predstavlja dobrotvorne organizacije nakon što je nadzorno telo otkrilo dokaze o finansijskim malverzacijama u dobrotvornoj organizaciji koju je predstavljala više od 10 godina.

Ta odluka doneta je na period od pet godina nakon što je istraga Komisije za dobrotvorne svrhe pokazala da dobrotvorna organizacija "Fešn for Relif" (Fashion For Relief) nije imala onoliko novca koliko je zaradila sa modnih događaja koji su organozovani u dobrotvorne svrhe, piše Gardijan.

Republika

Foto: Credit: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

 

Ova organizacija na čijem je čelu slavna manekenka potrošila je desetine hiljada evra na luksuzne hotelske sobe, spa tretmane, cigarete i lično obezbeđenje manekenke, dok su neovlašćena plaćanja koja su dostigla stotine hiljada evra uplaćena manekenkinim koleginicama, saopštila je komisija.

Nadzorni organ je povratio skoro 420.000 evra i uplatio ih organizaciji "Save the Children".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Kembelinoj koleginici Bjanki Helmih, kojoj je za dve godine uplaćeno skoro 350.000 evra, zabranjeno je devet godina da predstavlja humantirane organizacije, a još jednoj koleginici, Veroniki Čou, zabranjeno je četiri godine.

Od poverenika se zakonski zahteva da donose odluke koje su u najboljem interesu njihove dobrotvorne organizacije i da se pridržavaju svojih zakonskih obaveza i odgovornosti. Naša istraga je utvrdila da poverenici ove dobrotvorne organizacije to nisu uradili - rekao je pomoćnik direktora Komisije za dobrotvorne svrhe Tim Hopkins.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading