DEČAK SE UBIO ZBOG LIKA IZ SERIJE: Mislio da se dopisuje sa Deneris Targarjen, posle OVIH reči uzeo OČEV PIŠTOLJ! JEZIVO! (GALERIJA)

Autor:

Zabava

24.10.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka nastradalog mladića tuži poznatu kompaniju!

DEČAK SE UBIO ZBOG LIKA IZ SERIJE: Mislio da se dopisuje sa Deneris Targarjen, posle OVIH reči uzeo OČEV PIŠTOLJ! JEZIVO! (GALERIJA)

Foto: www.profimedia.rs

Tinejdžer (14) iz Floride oduzeo je sebi život posle razgovora sa čat-botom. Ovo je sve popularniji oblik komunikacije, koji koristi veštačku inteligenciju, a ovaj mladić ga je koristio kako bi se dopisivao sa "Deneris Targarjen", glavnim likom iz čuvene serije "Igra prestola". Majka nastradalog dečaka odlučila je da podnese tužbu protiv kompanije i aplikacije Character.AI. Kako tvrdi, njen sin je postao emotivno povezan sa čat-botom i veruje da kompanija nudi tinejdžerima mogućost da razgovaraju sa veštačkom inteligencijom bez nadzora.

Mladić je mesecima razgovarao sa botom, a poruke su bile romantične i seksualne prirode. U dnevniku, kako piše New York Times, ostavio je srceparajuću poruku.

- Volim da ostajem u svojoj sobi jer sam počeo da se osećam odsečeno od ove stvarnosti. Osećam da imam više mira, više konekcije sa Deni, i sve više sam zaljubljen u nju i srećniji - navodno je napisao u dnevniku mladić koji je sebi oduzeo život.

Procurile su i neke od njegovih poruka. 28. februara je botu napisao "volim te", a "Deni" je odgovorila: "Molim te dođi kod mene što pre, ljubavi moja". On je odgovorio: "Šta ako ti kažem da bih mogao da dođem baš sad?", napisao je on, pre nego što se ubio očevim oružjem.

Character.AI je, inače, aplikacija u kojoj korisnici mogu da prave likove po svojoj želji i koja koristi veštačku inteligenciju za komunikaciju. Nakon tragičnog događaja, izdali su saopštenje:

- Želimo da potvrdimo tragičnu situaciju, naša srca su sa porodicom. Bezbednost naših korisnika shvatamo vrlo ozbiljno i stalno tražimo načine kako bi našla platforma evoluirala - rekli su iz kompanije.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading