SIROTI MOMAK! Vojnik se ubio jer je mobilisan?! Horor u ukrajinskom regrutnom centru

Autor:

Svet

22.10.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupanja tokom regrutacije su jeziva!

SIROTI MOMAK! Vojnik se ubio jer je mobilisan?! Horor u ukrajinskom regrutnom centru

Foto: Tanjug/AP

Stanje na istoku Ukrajine postaje sve napetije/Ilustracija

Tragičan kraj zbog izbegavanja regrutacije

Ukrajinske vlasti su saopštile da je muškarac za kojim se tragalo radi mobilizacije počinio samoubistvo kada ga je policija uhapsila i odvela u regrutni centar. Na lice mesta su odmah pozvani policajci koji su započeli istražne radnje, a otkriveno je telo muškarca sa jasnim znacima da je sebi oduzeo život.

Krivična prijava zbog izbegavanja regrutacije

Policija je protiv muškarca podnela krivičnu prijavu zbog izbegavanja regrutacije za vreme mobilizacije, što je kažnjivo zatvorom od tri do pet godina. Interesantno je to što je muškarac prethodno već bio osuđivan zbog istog dela, te je sada bio suočen sa mogućnošću izdržavanja zatvorske kazne.

Racije i provere vojnih papira

Vlasti su izvršile raciju tokom koncerta benda "Okean Elzy" gde su zaustavljali muškarce pri izlasku i proveravali njihove vojne papire. Ovo je deo šire kampanje usmerene na jačanje mobilizacije, a slične akcije su se dešavale i na drugim javnim mestima kao što su noćni klubovi i restorani. Mnogi su izrazili zabrinutost zbog načina na koji se racije sprovode, naročito zbog optužbi za prekomernu upotrebu sile i kršenje građanskih prava.

Uvođenje strožih mera i kazni

Inicijativa za jačanje mobilizacije pokrenuta je nakon što je na snagu stupio novi zakon o mobilizaciji, potpisan od strane predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog. Ovaj zakon uvodi strože mere i kazne za one koji ne ažuriraju vojne podatke ili izbegavaju službu, a iako vlasti smatraju da su ove mere ključne za nacionalnu bezbednost, postoji zabrinutost među građanima zbog načina sprovođenja racija i provera.

Ovo tragično samoubistvo pokazuje ozbiljnost situacije i stavlja fokus na pitanje mobilizacije i regrutacije u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading