PREMINUO ČUVENI MUZIČAR! Fanovi širom sveta se opraštaju, porodica se oglasila i saopštila tužne vesti!

Autor:

Zabava

26.10.2024

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fil Leš je bio neizostavan deo benda "The Grateful Dead", čija je muzika obeležila psihodelični rok zvuk šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

PREMINUO ČUVENI MUZIČAR! Fanovi širom sveta se opraštaju, porodica se oglasila i saopštila tužne vesti!

Foto: Pixabay

Sveća

Američki rok bend "The Grateful Dead" doživeo je tužnu vest ovog petka - preminuo je jedan od osnivača benda i njihov basista, Fil Leš, u 84. godini života. Ovu vest je prvo objavila njegova porodica putem njegovog naloga na Instagramu, a uzrok smrti još uvek nije poznat javnosti.
 

Fil Leš je bio neizostavan deo benda "The Grateful Dead", čija je muzika obeležila psihodelični rok zvuk šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Osim po svom muzičkom talentu, Leš će ostati upamćen i po svojoj harizmi i velikom doprinosu muzičkoj industriji.

Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Fil Leš

 

 

Iako je njegova smrt šokirala mnoge obožavaoce benda, vest o Filovoj teškoj bolesti već je ranije dospela u javnost. Naime, 2015. godine, Leš je otkrio da boluje od raka bešike, što je bila teška vest za njega i njegovu porodicu. Ipak, on je hrabro vodio svoju borbu, uz podršku svojih najbližih.

Foto: Wikipedia

Fil Leš

 

"The Grateful Dead" je bio bend čiji je uticaj na muzičku scenu teško reći u nekoliko rečenica. Sa svojim karakterističnim psihodeličnim zvukom i jedinstvenim pristupom muzici, bend je stekao veliki broj vernih fanova širom sveta. Iako je prestao da postoji 1995. godine, njihova muzika i dalje živi kroz generacije, ostavljajući neizbrisiv trag na rok sceni.
 

Fil Leš će zauvek biti upamćen kao neko ko je uneo ogromnu radost u živote mnogih ljudi svojom muzikom i ljubavlju prema umetnosti. Njegovo nasleđe će nastaviti da živi kroz muziku koju je stvorio sa "The Grateful Dead", ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji rokenrola.
 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading