MIJATOVIĆ UMALO UMESTO U PARTIZAN OTIŠAO U HRVATSKU: Evo ko je sprečio taj transfer

Autor:

Sport

26.10.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve bi bilo mnogo drugačije

MIJATOVIĆ UMALO UMESTO U PARTIZAN OTIŠAO U HRVATSKU: Evo ko je sprečio taj transfer

Foto: Starsport

Mihailo Miki Ivanović je ime koje je obeležilo domaći fudbal decenijama unazad. Sa više od 30 godina trenerskog iskustva, Ivanović je ostavio neizbrisiv trag u brojnim klubovima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Ipak, malo ko zna da je Miki svoje prve korake u svetu sporta napravio kao sportski novinar.

Jedno od najinteresantnijih poglavlja u karijeri Mihaila Ivanovića svakako je njegov boravak u Severnoj Koreji, gde je vodio ekipu "25. april". Ovaj period u njegovoj karijeri obeležen je neobičnim iskustvima i susretima sa specifičnim uslovima rada, posebno imajući u vidu da je lično Kim Džong Un odobrio njegov dolazak u klub.

Republika

Foto: MONDO/ Uroš Arsić

Miki Ivanović

U nedavnom intervjuu za podkast "Miljanov korner", Miki Ivanović je podelio interesantnu anegdotu koja datira iz 2024. godine, a tiče se dolaska Predraga Mijatovića u Partizan.

- Indirektno sam pomogao da Peđa Mijatović ne ode u Hajduk iz Splita, već u Partizan. Mom velikom prijatelju, nedavno je umro, bivšem bokserskom šampionu Bori Novakoviću je zet bio Nenad Gračan koji je u to vreme prešao iz Rijeke u Hajduk. To je tada bio veliki transfer. Zove mene Bora iz Minhena i zamoli me da napravim nešto sa njegovim zetom - počeo je Ivanović priču, pa dodao:

- Napravim celu poslednju stranu sa Gračanom, a on mi zaista kaže, nisam izmislio: Možda je nama u Hajduku potrebniji neko u odbrani, tu smo slabiji, nego Peđa Mijatović. Imamo mi tih ofanzivaca... Ja tu zveknem naslov „Peđa nam nije potreban“. Objasnio sam ja u tekstu kako je on to rekao, nisam hteo da mu pravim problem.

Republika

Foto: Profimedia/AFP

Mijatović iz igračkih dana

To je bio okidač da se Mijat ne odluči na odlazak u Hrvatsku.


- Ovi iz Partizana to vide, njegov stric Miladin Mijatović, bio je nešto u Partizanu, posle godinama u OFK Beogradu, ode u Podgoricu kod Peđinog oca. Rekao mu je da je bolje da dođe ovamo, a Peđa je tada dobio neku paru od Hajduka. E, izvrše pritisak ovi iz Partizana, Peđa vrati novac i dođe u Partizan. Pričao sam sa Peđom. On zna... „Sport“ je bio tada čitan list, bio je jedini dok se nije Žurnal pojavio devedesetih - izjavio je Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading