ODLOŽENI PLANOVI: Ništa od turističkih letova oko Meseca!

Autor:

Razonoda

09.06.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svemirski turisti moraće barem do sredine sledeće godine, a možda i duže, čekati na putovanje oko Meseca brodom kompanije SpaceX-a, piše u ponedeljak Wall Street Journal.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ništa od putovanja

'Novi program leta - sada odložen barem do sredine 2019. a verovatno i kasnije - još nije objavila' kompanija sa sedištem u Kaliforniji koja je prvi takav let najavljivala za kraj 2018., navodi list.

Razlog tog kašnjenja nije jasan, ali čini se da su 'tehnički i proizvodni izazovi poremetili planove osnivača Elona Maska za istraživanje Sunčevog sistema u kojem će učestvovati čovek', dodaje taj njujorški dnevnik. Turisti će putovati na Mesec u kapsuli Dragon koju će nositi najsnažnija SpaceX-ova raketa Falcon Heavy koja je pre samo četiri meseca bila uspešno lansirana.

RepublikaFoto: pixabay.com

Džejms Glison rekao je da kompanija 'ne odustaje od planiranog slanja putnika oko Meseca i da raste zanimanje klijenata' za taj oblik turizma.

To bi bio prvi takav let nakon završetka američke misije Apollo početkom 70-ih i najudaljenija tačka u dubokom svemiru do koje je čovek došao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading