NE ISPUŠTAJTE GA NIKAKO! Cena popravke iPhone X ekrana je ŠOKANTNA!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

17.11.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije informacije otkrivaju da je najskuplji telefon na tržištu, iPhone X, ujedno i najskuplji uređaj za popravku.

RepublikaFoto: youtube.com/Engadegd
iPhone X

Popravka polomljenog stakla će u Apple radnji iznositi oko 279 dolara, a u slučaju da ima neka dodatna oštećenja, cena skače i do 549 dolara, što je više nego pola maloprodajne cene. Poređenja radi, prema Apple-ovom cenovniku za popravke, popravka ekrana iPhone 8 telefona bi iznosila 169 dolara, dok bi ostala oštećenja podigla cenu na 349 dolara.

Iako je Apple naveo da iPhone X ima “najotpornije staklo korišćeno u smartfonu”, nekoliko testova je pokazalo da to i nije slučaj. Visoka cena popravke iPhone X je najviše izazvana njegovom jedinstvenom tehnologijom; uređaj dolazi sa staklenom prednjom i zadnjom stranom, manjom logičkom pločom, i baterijom koju je teško izvaditi. Prednji displej je takođe tanak i skup OLED displej koji možemo videti kod high-end televizora, pored kojeg je zastupljena i dodatna Face ID funkcija.

Prednja kamera koja koristi tehnologiju prepoznavanja lica je ugrađena na sam prednji ekran, što znači da u slučaju da korisnici polome prednji displej, sa njim će morati zajedno da menjaju i kameru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading