(VIDEO) Stiže savitljivi telefon SA DVA EKRANA?

Autor: Republika

Razonoda

23.07.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već neko vreme se govori o tome kako Samsung planira da izbaci savitljivi telefon, a sad su i potvrdili kako se nadaju da će ga predstaviti iduće godine. Internetom već kruži navodni dizajn mobilnog telefona koji će moći da preklopi poput novčanika.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Digitalnim svetom kruže glasine da Samsung radi na savitljivom smartfonu koji će biti dostupan početkom iduće godine. Ovaj telefon će, navodno, imati 7-inčni savitljivi ekran i moći će da se preklopi poput novčanika.

Telefon bi mogao da košta više od 1.500 dolara, prenosi The Verge

Spoljašnja strana uređaja bi takođe imala neku vrstu ekrana. Ako novi mobilni telefon bude imao dva ekrana, ​​trebalo bi da ima i bateriju većeg kapaciteta, što je zabrinjavajuće ako se setimo problema sa baterijom na Galaxy Note-u 7, koja je eksplodirala.

Ovakva ideja savitljivog telefona nije nova za Samsung; već se godinama piše o tome. U oktobru prošle godine pojavile su se slike Samsungovog patenta na kojima se mogao videti navodni dizajn takvog telefona.

Iz Samsunga su već potvrdili da su radili na savitljivom uređaju više puta. Naime, u aprilu 2017, glavni inženjer Samsung Displaya, Kim Tae-Vung, izjavio je kako je kompanija prvo bila usmerena na ekrane bez okvira i tada se počelo razmišljati o ekranu koji se može saviti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading