SVAKI PETI TELEFON JE LAŽNJAK: Kako prepoznati original?

Autor:

Razonoda

26.08.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija Evropske unije za intelektualno vlasništvo objavila je najnovije istraživanje prema kome je broj lažnih uređaja u značajnom porastu. Naime, utvrđeno je da zbog lažiranja svih tehničkih uređaja unutar EU budžet godišnje ostane uskraćen za oko 60 milijardi evra.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema zvaničnom izveštaju 2016. godine kroz države članice Evropske unije prošlo je ukupno 41,3 miliona kopija uređaja, od čega ukupno 1.059.855 otpada na mobilne uređaje uključujući i njihove delove.

Ovaj trend nije zahvatio samo Evropsku uniju, već i ceo svet što pokazuju i podaci Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, prema kojima je u 2017. godini svaki peti mobilni uređaj u svetu - lažnjak.

Da biste znali razliku da li kupujete original ili lažnjak morate da imate vešto oko - na prvi pogled, oba modela izgledaju isto.

Detaljniji pregled uređaja, kao i provera njegova IMEI broja otkrivaju koji je uređaj original, a koji kopija.

Možete da pogledate i stranicu "Spot a Fake phone", a najjednostavniji način da budete sigurni da ste kupili original je da to radite kod ovlašćenih prodavaca i da instistirate da dobijete i garantni list.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading