Na godišnjicu niko nije došao! Nekada strah i trepet, vođa "voždovčana", zaboravljen od svih!

Autor:

Hronika

13.12.2018

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada strah i trepet prestonice i vođa ozloglašenog "voždovačkog klana" Goran Vuković Majmun ubijen je 12. decembra 1994. godine u Ulici Svetozara Markovića. Njegov grob na Topčiderskom groblju juče, na godišnjicu smrti, niko nije obišao.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Grob Gorana Vukovića Majmuna

- Došli ste kod Vukovića? Njega godinama niko ne obilazi. Da mi ne održavamo grob, propao bi - rekao nam je jedan od zaposlenih na groblju.

Na mermernoj ploči su dve vaze u kojima je plastično cveće. Svežih buketa nema, niti tragova zapaljenih sveća. Čovek za čije društvo su se svi otimali, leži sam i zaboravljen.

Pored njegovog groba su dva njegova "saborca", mlađi članovi "voždovačkog klana" koji su nastradali devedesetih godina. Bojan Banović, koji je ubijen nešto pre Vukovića, 1994. godine, i Romeo Savić, koji je pod misterioznim okolnostima preminuo godinu dana kasnije.

Proslavio se ubistvom Ljube Zemunca

Goran Vuković postao je poznat široj javnosti posle ubistva Ljubomira Magaša zvanog Ljuba Zemunac 10. novembra 1986. godine u Frankfurtu u Nemačkoj. On je sačekao Magaša na stepenicama suda i ispalio u njega dva hica iz revolvera i usmrtio ga na mestu.

Goran Vuković je dugo bio na meti suparničkih kriminalnih grupa, preživeo je nekoliko napada, da bi na kraju bio izrešetan 12. decembra 1994. Zanimljivo je da je na sahrani Bojana Banovića stajao na mestu gde je nekoliko meseci kasnije sahranjen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading