(VIDEO) Tragedija kod Budimpešte: Srbin usmrtio sedam osoba, među njima i DVOJE DECE, otkriven i uzrok nesreće

Autor: Tanjug

Hronika

30.10.2019

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u ponedeljak na auto-putu M5 nadomak Budimpešte, koju je izazvao kamion iz Srbije, poginula je četvoročlana porodica iz Rumunije među kojima je bilo dvoje dece. I troje putnika iz drugog automobila registrovanog u Holandiji je nastradalo na licu mesta. Vozač iz srpskog kamiona prošao je bez većih povreda.

RepublikaFoto: youtube.com/ATV Magyarország
Mesto nesreće

Do nesreće je došlo oko pola tri ujutru, nadomak Budimpešte, kada je kamion srpskih registarskih oznaka probio zaštitnu ogradu, prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se sa dva putnička automobila koja su se kretala u suprotnom smeru.

Pri sudaru je izbio požar i vatra je zahvatila sva tri vozila. Vozač kamiona iz Srbije uspeo je da prođe bez bilo kakvih povreda, dok su putnici iz automobila na licu mesta nastradali. Fotografije sa lica mesta prikazuju užasnu scenu ugljenisanih vozila, od koji su ostale samo metalne konstrukcije.

Nastradali porodica iz Rumunije i holandski državljani

Kako su juče popodne izvestili mediji, rumunski zvaničnici u Mađarskoj potvrdili su da je reč o četvoročlanoj porodici iz Rumunije, koji su se vozili "škodom". Navodi se i da rumunske vlasti nadgledaju istragu koja je u toku.

Mediji prenose i da je drugi automobil koji je učestvovao u nesreći registrovan u Holandiji, zbog čega se pretpostavlja da su nastradali iz te države, ali bližih informacija o njima zasad nema.

Uzrok nesreće kvar na kamionu?

Mađarska policija saopštila je da je, prema prvim informacijama, do nesreće došlo zbog tehničkog kvara na kamionu. O kakvom kvaru je reč nije poznato, ali bi i to trebalo da utvrdi istraga. Društvenim mrežama kruži informacija da je vozač kamiona, Srbin, bio u pritvoru kraće vreme, ali da je ubrzo pušten jer po svemu sudeći nije direktno odgovoran za saobraćajku.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading