Evo šta Nebojša Stefanović kaže o slučaju "Jovanjica"

Autor:

Hronika

02.12.2019

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića Andrej nije imao nikakve veze sa čovekom iz slučaja "Jovanjica", a njegovo navodno dovođenje u vezu sa uhapšenima samo je služilo da se uprlja dobra akcija policije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

Ovo je izjavio ministar policije Nebojša Stefanović povodom zaplene najveće količine marihuane na plantaži u Staroj Pazovi i pokušaja pojedinaca da u posao sa drogom umešaju državu.

Mnogo laži

Stefanović je rekao da ni on lično nije poznavao osumnjičenog Predraga Koluviju, niti da ga je ikada sreo, čuo se s njim ili rukovao.

- Govorili su da je prvi poziv, drugi ili šesti tog dana uputio Andreju Vučiću. Nijedan poziv nije upućen Andreju Vučiću. Šest meseci nije bilo niti jednog poziva njemu. Niti ga je Andrej Vučić zvao niti su se sreli ili viđali - podvukao je on.

Stefanović je ukazao da je bilo ljudi koji su odlazili na ovo privredno dobro, navodeći ministra Aleksandra Vulina, koji je 2015. obišao to imanje, ali kada se ono bavilo uzgojem organskog paradajza.

- Mnogo je spinova i laži, a suštinski je to služilo samo da se negativna slika baci na dobru akciju policije. Ova akcija je rezultat rada države - naglasio je ministar.

Stefanović je ukazao da policija nije izlazila u javnost sa informacijama o ovom slučaju jer je na tužilaštvu da odluči kada se to radi, a i ujedno kako ne bi ugrozila istragu koja je bila u toku.

Droga u Srbiji ne može da prođe

U prethodne dve godine je zaplenjeno po više od četiri tone narkotika, a ove godine do 25. novembra više od 6,2 tone narkotika. Takođe, procesuirano je i razbijeno 11 kriminalnih grupa, a skoro 9.000 krivičnih prijava je podneto iz oblasti droge.

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Zahvaljujem se svima iz policije koji su doprineli da se pošalje snažna poruka onima koji se bave trgovinom narkoticima da ne mogu da prođu u Srbiji ni na koji način - rekao je ministar.

 

Ne slikam se sa drogom

Akciju kontrole vozila koje je koristilo svetlosnu i zvučnu signalizaciju, kao i lažnu policijsku legitimaciju, on je okarakterisao kao ozbiljnost države, spremne da se suprotstavi kršenju zakona.
- Kod Predraga Koluvije pronađena je falsifikovana legitimacija MUP izdata 2009. godine. Ova legitimacija sa brojem postoji kod drugog policajca, koji se nalazi u jednoj od PU u Kruševcu ili Kraljevu. Srećom, policajci su to prozreli - objasnio je on.

Upitan zašto ministar nije došao da se slika nakon akcije rekordne zaplene droge, Stefanović je odgovorio da se ni ranije nije slikao pored narkotika.

- To nije moj zadatak, već da organizujem podršku policiji da najbolje radi - rekao je on i pohvalio policiju, koja je odlično obavila istragu, došla do svakog dokumenta, obezbedila lice mesta kako ništa ne bi nestalo, zaplenila sve mobilne telefone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading