MORBIDNO KOD ALEKSINCA: Dečak automobilom RAZVLAČIO PSA PO ASFALTU

Autor: blic.rs

Hronika

31.10.2017

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletnik star 13 godina iz Prćilovice kod Aleksinca užasnuo je meštane susednog sela Žitkovac kada je automobilom po asfaltu vukao psa koga je vezao za branik vozila!

RepublikaFoto: pixabay.com
Nesvakidašnji prizor zgrozio meštane

Incident se desio 28. oktobra u popodnevnim časovima, kada je dečak uzeo psa u Prćilovici, gde živi, stavio ga u gepek automobila marke opel, a potom seo za volan i zaputio se ka susednom selu Žitkovac, koje je udaljeno oko dva kilometra.

- U Žitkovcu je psa izvadio iz gepeka, vezao ga za branik vozila i potom vukao po asfaltu vozeći se ulicama - kaže naš izvor.

Emilija Jevtić iz Žitkovca, koja je slučaj prijavila policiji, kaže da se oko 17 časova vraćala od drugarice kada joj je pažnju privukao nesvakidašnji prizor.

- Videla sam dečaka kako izlazi iz automobila sa vozačevog mesta. Otvorio je prtljažnik i iz njega izvukao psa braon-bele boje. Vezao mu je jedan kraj kanapa oko vrata, a drugi za branik automobila. Kada sam ga upitala šta to radi, odgovorio mi je da je pas njegov I da se ne mešam. Onda je ponovo seo za volan automobila i krenuo kolima u pravcu Goričke ulice. Psa, koji je cvileo, vukao je po asfaltu, bilo je strašno - priča Emilija.

Ona je fotografisala nemile scene i fotografije prosledila svojoj majci Mileni Pantović, koja ima prihvatilište za ugrožene pse, a potom je slučaj prijavila policiji.

Pantovićeva apeluje da se pas hitno pronađe i oduzme od dečaka, ako je uopšte živ.

- U policiji su nam rekli da je pas živ, a od nekih dečaka koji poznaju maloletnika saznala sam da je navodno uginuo posle mučenja. Ako je pas živ, treba ga pod hitno oduzeti i smestiti u prihvatilište - kaže Pantovićeva.

Nakon prikupljanja informacija, policija je poslala obaveštenje Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Iako se radi o krivičnom delu zlostavljanja i mučenja životinja, maloletnik neće moći da odgovara jer ima svega 13 godina i krivično je još uvek neodgovoran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bubasvaba

01.11.2017 08:37

KO je vlasnik AUTA dali je i on maloletan ???i kako vozi sa kojom dozvolom koje kategorije ??? ima li tatu i mamu pa nek robijaju mesto njega kad su ga tako vaspitali.