BOŽIDAR JOVIĆ IZ PRITVORA POSLAT NA ROBIJU: Božu Bildera jurili zbog saobraćajke

Autor:

Hronika

09.01.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Božidar Jović (45) zvani Boža Bilder iz policijskog pritvora poslat je direktno u zatvor na izdržavanje kazne od 18 meseci. On je pravosnažno osuđen pre dve i po godine zbog saobraćajne nezgode u kojoj je teško povređen stariji Beograđanin.

RepublikaFoto: MUP Srbije/ printscreen
Hapšenje Bože Bildera

Predaja

- Pošto se radi o osobi za kojom je bila raspisana potraga zbog izbegavanja odsluženja kazne, on je poslat direktno u zatvor. U tužilaštvu tek treba da bude odlučeno za koja dela će on biti optužen - saznaje Srpski telegraf.

Boža Bilder je uhapšen posle višečasovne drame na Badnji dan u beogradskom naselju Vidikovac, gde se naoružan zabarikadirao u zgradi i pretio da će je dići u vazduh. Srećom, izbegnuta je tragedija jer je pregovarački tim uspeo da ga nagovori da se mirno preda.

Boža Bilder je već robijao osam godina zbog pokušaja ubistva Dragiše Binića, čuvenog prvotimca Crvene zvezde. On je u noći između 16. i 17. maja 2004. godine ispalio tri metka u Binića ispred fudbalerove kuće u Višnjičkoj banji. Binić je uzvratio paljbu i ranio Jovića sa dva metka u grudi. Ranjenik se nešto kasnije pojavio u KBC "Zvezdara", gde je kasnije uhapšen. On je identifikovan kao pucač jer se njegov DNK poklopio sa tragovima krvi pronađenim na mestu pucnjave.

Druga žrtva Jovića i njegove ekipe bio je još jedan fudbaler, Nikola Virijević. Po navodima optužnice, Jović i njegovi saučesnici, od kojih su dvojica bili žandarmi, pokušali su da od fudbalera iznude 21 stan, novac i devet luksuznih automobila. Iako su pohapšeni u aprilu 2013. godine, taj sudski postupak još nije počeo.

Optužnica u fioci

- Optužnica je podignuta, ali nije stala na pravnu snagu tako da je taj postupak "ni na nebu ni na zemlji". U pitanju je ozbiljno krivično delo, pa mi je zbog toga nejasno kako još uvek stoji "u fioci". Moj klijent je zbog straha za svoj život i trauma koje je pretrpeo pobegao u jednu stranu zemlju i nalazi se u njihovom programu za zaštitu svedoka - rekao je advokat Nebojša Milosavljević, pravni zastupnik Nikole Virijevića.


 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading