Dopuna istrage protiv Marjanovića: DOKUMENTA KOJIMA SUD RUŠI OPTUŽNICU!

Autor:

Hronika

23.03.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu odgovorilo je na zahtev suda da se optužnica protiv Zorana Marjanovića (39), koji se tereti za ubistvo supruge Jelene (33), vrati na dopunu istrage, ali je ostalo pri stavu da mala Jana (7) u ovom postupku ne bi trebalo da bude saslušana, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović u pritvoru šest meseci

Viktimizacija deteta

Sud je u naredbi do koje je naš list došao naložio da se u svojstvu svedoka sasluša mala Jana u vezi s njenim opažanjima kobnog dana na nasipu u Borči kada je ubijena Jelena. Izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi kaže da je u odgovoru Višeg tužilaštva navedeno da je tako nešto - neprihvatljivo!

- Predlog da se mala Jana sasluša tužilaštvo je odbilo još 5. februara ove godine imajući u vidu da se radi o vrlo malom detetu koje je ostalo bez majke, a čiji je otac uhapšen. Tužilaštvo u odgovoru navodi i da je Jana, po odluci Centra za socijalni rad, sve vreme u kući porodice Marjanović, te da je za to vreme na nju mogao da se izvrši uticaj. Upravo zbog toga je tužilaštvo i odustalo od saslušanja - kaže naš sagovornik.

Vujačić: Najkomfornija metoda suda je da se optužnica vrati na dopunu, to je opravdanje za bilo kakav krajnji ishod

 

Kako dodaje, mala Jana nije saslušana i zbog toga što je bitnije od toga njeno psihičko zdravlje, ali i da bi se izbegla dodatna viktimizacija deteta.

- U tužilaštvu naglašavaju i to što je Centar za socijalni rad Palilula doneo rešenje kojim je za Janinog privremenog staratelja postavljen radnik centra, ali da predmetno rešenje još uvek nije pravosnažno - kaže naš izvor.

Advokat Svetozar Vujačić kaže da je metoda vanraspravnog veća krivičnog suda da se optužnica vrati na dopunu "najkomfornija" jer predstavlja opravdanje za bilo kakav krajnji ishod.

- Šta god da se desi, oni mogu da kažu: "Pa mi smo vratili optužnicu na dopunu, mi nismo ni rekli da je Zoran ubio Jelenu". Uvek imaju izgovor - kaže Vujačić i objašnjava da svedočenje male Jane svakako ničemu ne bi doprinelo.

Manipulacije

- Napravljena je fatalna greška jer je Jana posle ubistva majke poverena na čuvanje i na vaspitavanje krivcu u kući u kojoj je živela s majkom, a u kojoj su i Marjanovićevi roditelji. Za ove dve godine imali su vremena i mogućnosti da vrše verbalne manipulacije nad detetom, da kod nje formiraju mišljenje koje bi bilo u Zoranovu korist - dodaje Vujačić.

Hronologija zločina

2. APRIL 2016. prijavljen Jelenin nestanak
3. APRIL 2016. telo nađeno u kanalu u Borči
15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen Marjanović
9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Zorana
20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading