MUK U SPECIJALNOM SUDU! Sudija odlučila: Skaj je dokaz protiv Vračarskog klana i Zvicera

Autor:

Hronika

28.03.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema optužnici organizatori ove kriminalne grupe donosili su odluke o tome ko, kada, gde i na koji način treba da bude lišen života

MUK U SPECIJALNOM SUDU! Sudija odlučila: Skaj je dokaz protiv Vračarskog klana i Zvicera

Foto: Printscreen, Tanjug/O. TOSKIĆ, Republika, MUP, Društvene mreže/printscreen

Suđenje Vračarskom klanu i kavačkoj grupi sa odbeglim kavačim vođom Radojem Zvicerom koje je počelo ove nedelje, danas je nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu. 

Sudija Svetlana Aleksić na početku ročišta saopštila je odluku suda da se odbijaju predlozi odbrane da se tajne prepiske i komunikacije optuženih koje su razmenili preko skaja izuzmu iz spisa predmeta, jer je kako je ocenila sve urađeno po zakonima Francuske čije službe su i otkrile komunikacije, kao i po zakonima Srbije u koju su dostaviljene. 

Prema optužnici organizatori ove kriminalne grupe donosili su odluke o tome ko, kada, gde i na koji način treba da bude lišen života, koji će pripadnici grupe te zadatke da izvrše, gde će opojnu drogu neovlašćeno da stavljaju u promet, gde će da drže vatreno oružje namenjeno izvršenju krivičnih dela. Uputstva su prenošena kontaktima ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom "Skaj".

Podsetimo, sud je spojio postupke Vračarcima na čelu sa Nikolom Vušovićem zvanom Džoni sa Vračara, koji se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistava u Beogradu u periodu od 2019. do 11. novembra 2022 i  ogranku "kavačkog klana" na čelu sa odbeglim  Radojem Zvicerom, jer su zajedno činili zlodela.

Takođe, u Specijalnom sudu u Beogradu u utorak su optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe "vračarci" negirali optužbe za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava. Ukupno 28 optuženih se izjašnjavalo o optužnici i krivici. Krivicu su negirali Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Neumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Miletić, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić, Draško Nikolić, Nikola Vukojević, Ognjen Drašković, Bojan Šotra, Aleksandra Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading