"NEK MI OBJASNE STRUČNJACI KAKO TO DA JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU PORED TOLIKO TRAGOVA" Forenzičar Časlav Ristić o zločinu koji OSAM GODINA potresa Srbiju

Autor:

Hronika

02.04.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre svega javnost zanima ko je ubica, a naročito šta je motiv ovog strašnog zločina.

"NEK MI OBJASNE STRUČNJACI KAKO TO DA JELENA NIJE UBIJENA NA NASIPU PORED TOLIKO TRAGOVA" Forenzičar Časlav Ristić o zločinu koji OSAM GODINA potresa Srbiju

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Tačno osam godina prošlo je od svirepog ubistva pevačice Jelene Marjanović. Tog 2. aprila najpre je prijavljen njen nestanak, a samo dan kasnije je pronađeno njeno beživotno telo u šiblju u nasipu Crvenka kraj Borče.

Posle toga, najpre je bio osumnjičen njen muž Zoran Marjanović, međutim pušten je iz policije posle 48 časova. Ipak nekoliko godina kasnije uhapšen je, suđeno mu je i osuđen je na najtežu kaznu od 40 godina robije, piše Kurir. 

Međutim, šest meseci kasnije, Apelacioni sud pustio ga je na slobodu. Čeka se ponovno suđenje, a enigma raste. Pre svega javnost zanima ko je ubica, a naročito šta je motiv ovog strašnog zločina.

Čuveni forenzičar Časlav Ristić objašnjava zašto je presuda poništena.

- Jedino moguće rešenje je bilo to ukidanje presude i vraćanje na ponovno razmatranje. Sudija i porotnici okrivili su ga i proglasili su ga krivim na osnovu pet tragova fiksiranih i pronađenih na licu mesta. Da se podsetimo, znači to su tragovi zemlje na njegovim pantalonama, to su tragovi krvi koji su pronađeni na sedištu njegovog vozila, a koji neosporno potiču od Jelene Marjanović. To je ukrštanje baznih stanica, to je isključivanje njegovog telefona u inkriminisanom vremenu, znači u vremenu od 5 do 5, do 5 i 10, kada se upravo desilo ubistvo i to je naravno njegovo prijavljivanje slučaja, ono kad je zvao policiju i prijavio da mu je žena nestala - kaže Ristić.

Međutim, postoji i verzija po kojoj je Jelena ubijena u kući, a zatim odneta tokom noći i bačena u jarak. Tome u prilog idu medijski navodi da je kuća Marjanovića prana varikinom, što nikada nije zvanično potvrđeno.

- Ja sam od samog početka iznosio verziju da je Jelena Marjanović ubijena baš tu, gde je pronađeno njeno telo na kanalu. Ali su neki drugi analitičari iznosili podatak da je ona ubijena na nekom drugom mestu, pa je bačena u kanal. E sad, lice mesta opredeljuju izvesni tragovi, složićemo se. Znači, ako je uviđajna ekipa na tom licu mesta, pronašla desetak tragova, počevši od jedne patike, kada je ona sišla i trčala sa kanala. Druge patike, uviđajna ekipa je pronašla pramen kose, koji je počupan sa glave, kada je bežala. Našla je gumicu, našla je strgnutu trenerku i na kraju je pronašla njeno telo u kanalu i tragove krvi na rastinju iznad kanala. E sada neka mi objasne ti stručnjaci kako je ona mogla da bude ubijena na nekom drugom mestu - pita se Ristić.

Nažalost, osam godina kasnije čini se da sve manje znamo o onome što smo želeli da saznamo, odnosno da vidimo lice ubice i zločinca. Kako vreme odmiče, misterija je sve veća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading