DAVALI LAŽNE ISKAZE DA BI ZAŠTITILI PAPIĆA: Na osnovu njih bio oslobođen disciplinske odgovornosti, evo kakva im kazna preti...

Autor:

Hronika

22.04.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljene oglasi krivima.

DAVALI LAŽNE ISKAZE DA BI ZAŠTITILI PAPIĆA: Na osnovu njih bio oslobođen disciplinske odgovornosti, evo kakva im kazna preti...

Foto: TANJUG/J. Ilić

Dana 22.aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv M.R. rođenog 1988. godine i J.I. rođenog 1988. godine zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo Davanje lažnog iskaza.

Ovo krivično delo je iz odredbe člana 335 stav 1 Krivičnog zakonika, a izvršili su ga na taj način što su dana 05.11.2019. godine u svojstvu svedoka dali lažne iskaze u disciplinskom postupku koji se vodio protiv policijskog službenika Gorana Papića zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije i T.A šefa Odseka u Upravi kriminalističke policije Odseka za suzbijanje organizovanih oblika krijumčarenja opojnih droga - Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije.

Oni su dali ove iskaze, iako su bili svesni da su njihovi iskazi lažni, odnosno da tvrdnje koje iznose ne odgovaraju stanju onoga na šta se njihovi iskazi odnose, da daju iskaze u disciplinskom postupku kao i da su bili upozoreni da su dužni da govore istinu kao i da za davanje lažnog iskaza mogu biti krivično gonjeni, te su na osnovu njihovih iskaza GP i T.A. rešenjem Ministarstva unutrašnjih poslova od 10.01.2020. godine oslobođeni disciplinske odgovornosti u postupku koji se protiv njih vodio pred disciplinskim tužiocem a zbog teške povrede službene dužnosti.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljene oglasi krivima te da J.I., s obzirom na sve olakšavajuće okolnosti i samo priznanje, osudi na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, a da okrivljenog M.T. oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading