VOZIO POD DEJSTVOM KOKAINA: Pripadnici MUP zaustavili vozilo u Gornjem Milanovcu, pa se šokirali!

Autor:

Hronika

22.04.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

VOZIO POD DEJSTVOM KOKAINA: Pripadnici MUP zaustavili vozilo u Gornjem Milanovcu, pa se šokirali!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Saobraćajna policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Gornjem Milanovcu isključili su iz saobraćaja četrdesetdvogodišnjeg muškarca koji je vozio "škodu“ pod dejstvom kokaina.

- Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava - potvrđeno je RINI u Policijskoj upravi Čačak.

Vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci predstavlja ozbiljan rizik kako po vozača, tako i po druge učesnike u saobraćaju. Psihoaktivne supstance poput alkohola, marihuane, kokaina, amfetamina ili opioida mogu značajno uticati na sposobnost vozača da upravlja vozilom na bezbedan način.

Alkohol je jedna od najčešćih psihoaktivnih supstanci koja se povezuje sa saobraćajnim nesrećama. Čak i malo alkohola može usporiti reakcije, smanjiti koncentraciju i ometati sposobnost procene udaljenosti i brzine. Važno je napomenuti da zakon propisuje određenu granicu alkohola u krvi koja se smatra prekoračenjem, ali čak i ispod te granice alkohol može uticati na vozačevu sposobnost.


Korišćenje psihoaktivnih supstanci pre vožnje takođe predstavlja ozbiljan problem. Iako mnogi ljudi smatraju da je vožnja pod dejstvom opijata manje opasna nego vožnja pod dejstvom alkohola, istraživanja su pokazala da može usporiti reakcije, smanjiti pažnju i ometati vozačevu sposobnost procene vremena i udaljenosti.

Zakoni koji se odnose na vožnju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci su strogi i predviđaju ozbiljne posledice. Vozači koji budu uhvaćeni pod dejstvom alkohola ili droga mogu biti kažnjeni novčano, izgubiti vozačku dozvolu ili čak biti podvrgnuti krivičnom gonjenju, pogotovo ukoliko je došlo do saobraćajne nesreće sa ozbiljnim posledicama.

Važno je raditi na edukaciji i podizanju svesti o opasnostima vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, treba obezbediti alternativne vidove transporta za ljude koji su konzumirali psihoaktivne supstance, kako bi se smanjio rizik od vožnje u takvom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading