UŽAS! Devojčica pala sa konja na hipodromu, hitno prevezena u Tiršovu!

Autor:

Hronika

23.04.2024

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila oko 10.30 časova

UŽAS! Devojčica pala sa konja na hipodromu, hitno prevezena u Tiršovu!

Foto: shutterstock/ilustracija

Devojica (12) teško je povređena u ponedeljak pre podne, kada je na hipodromu u Beogradu pala sa konja.

Nesreća se dogodila oko 10.30 časova i dete je hitno prevezeno u bolnicu.

- Dete je sa teškim telesnim povredama prevezeno u Tiršovu - rekli su iz Hitne pomoći za RTS.

Podsećanja radi, identičan incident dogodio se u julu prošle godine na hipodromu. 

Naime, dve devojčice povređene su na Hipodrimu kada su pale sa konja koje su jahale.

Devojčica (14) pala je s konja na trkačkoj stazi. Ona je zadobila povrede podlaktice i leđa. Prevezena je na Urgentni centar i zbog sumnje na povredu glave.

Na drugom kraju staze s konja je pala druga devojčica, ali nju je hitna pomoć zbrinula na licu mesta. Nije morala da bude vožena u bolnicu.

Ako padnete sa konja, važno je da ostanete mirni i da postupate oprezno kako biste izbegli dodatne povrede. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Ostanite smireni: Pokušajte da ostanete smireni i da ne paničite. Duboko udahnite i pokušajte da procenite svoje stanje.

Proverite povrede: Pažljivo proverite da li ste povređeni. Ako imate bolove ili sumnjate na povrede, ne pokušavajte da se pomerate dok ne stigne stručna pomoć.

Ustanite oprezno: Ako se osećate dobro i nije vam ništa slomljeno, pokušajte da ustanete polako i oprezno. Obratite pažnju na eventualne povrede koje možda ne osećate odmah.

Potražite medicinsku pomoć: Čak i ako ne osećate ozbiljne povrede, preporučljivo je da se obratite medicinskom osoblju kako biste bili sigurni da nema skrivenih povreda ili komplikacija.

Procenite situaciju sa konjem: Ako je moguće, smirite konja i proverite da li je dobro. Pokušajte da ga smirite ako je uznemiren i pozovite veterinara ako je potrebno.

Obratite se stručnjaku za jahanje: Ako je došlo do pada zbog problema u vezi sa jahanjem ili opremom, obratite se stručnjaku za jahanje kako biste razumeli šta se dogodilo i kako to možete sprečiti ubuduće.

Pazite na simptome nakon pada: Pratite svoje stanje nakon pada i obratite pažnju na bilo kakve simptome koji bi mogli ukazivati na povrede ili komplikacije.

Nakon što se sve proceni i bude pod kontrolom, važno je razmotriti zašto je došlo do pada i preduzeti mere kako biste to izbegli ubuduće, kao što su dodatna obuka, pregled opreme ili promena tehnike jahanja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading