PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LAŽNE ZUBARKE! Osumnjičena da je falsifikovala diplomu - Evo koja joj kazna preti

Autor:

Hronika

25.04.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudu je predloženo da nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenu Snežanu Stević oglasi krivom.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LAŽNE ZUBARKE! Osumnjičena da je falsifikovala diplomu - Evo koja joj kazna preti

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Prvo osnovno javno tužilaštva u Beogradu podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Snežane Stevič (1976) zbog produženog krivičnog dela Falsifikovanje isprave i krivičnog dela Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Sudu je predloženo da nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenu Snežanu Stević oglasi krivom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela i da joj izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6(šest) meseci.

Podsetimo, Snežana Stević imala je diplomu, koja se ispostavila kao lažna i bila je puna sumnjivih detalja. Naime, dekan, čiji je potpis bio na diplomi, nije bio na funkciji u vreme kada je ona navodno studirala, a godine upisa i diplomiranja ne poklapaju se sa dužinom trajanja studija.

Medicinski fakultet u Prištini je potvrdio da ne poseduju evidenciju o njenom studiranju, a Rektorat Univerziteta u Prištini - Kosovska Mitrovica je takođe izjavio da ne postoji diploma navedenog kandidata u njihovoj evidenciji.

- Proverom naše dokumentacije, ustanovili smo da ne posedujemo evidenciju iz perioda dok je navodno, studirala na našem fakultetu, jer je celokupna dokumentacija ostala u Prištini, posle nasilnog napuštanja matičnih prostorija - odgovorili su za "Blic" sa Medicinskog fakulteta u Prištini.

Kako dalje navode, poslali su dopis Rektoratu Univerziteta u Prištini - Kosovska Mitrovica i zamolili ih da dostave potrebne informacije.

- Obavestili su nas da se diploma navedenog kandidata ne nalazi u postojećoj Evidenciji o izdatim diplomama Univerziteta u Prištini - zaključuju u odgovoru.

Međutim, sve je postalo jasno vezano za (lažnu) diplomu, kada su Snežanu na saslušanju pitali da navede ispite koje je polagala, lažna zubarka je navela jedan ispit i stala.

- Ona ne zna ni nazive ispita na stomatologiji. Univerzitet u Prištini kaže da nikada nije ni studirala, a kamoli završila - kaže izvor.

Prema informacijama direktora Stomatološke komore Srbije, dr Milojka Jovanovića, Snežana je nekako pribavila falsifikovanu diplomu sa fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja potiče iz 1999. godine. Na nepoznat način, uspela ju je overiti kod notara, a zatim je donela fotokopiju iste u komoru, prevarivši tako relevantne institucije.

- Uredno overena fotokopija njene diplome je stigla kod nas, a mi, ukoliko nam nije naloženo, nemamo ingerencije da samoinicijativno proveravamo verodostojnost iste, koja je prethodno overena - kaže za Kurir direktor dr Milojko Jovanović i dodaje:

- Lažna diploma potekla je sa Univerziteta u Prištini, prvo je overena kod notara, što nije jasno kako je uspelo, zatim je stigla do nas, potom je vlasnica iste polagala i stručni državni ispit, a zatim ponovo vraćena ovde, sve dok nije u novembru prošle godine UKP došao kod nas sa prijavom.

 Prema njegovim rečima, nakon toga pokrenuta je istraga na Univerzitetu u Prištini koja je trajala nekoliko dana.

- Nama je sa Univerziteta javljeno da njene diplome nema i da je overena diploma koja je dospela kod nas očigledno falsifikat. Osim toga što je žena prevarant važno je za sve ljude koji žele da se podrvgnu tretmanima kao što su anti-ejdžing koji mogu biti izuzetno štetni po zdravlje, je da ne može svako po završetku medicinskog fakulteta da pruža ovakve usluge - kaže dr Jovanović i nastavlja:

- Postoji specijalizacija i kursevi za to koji se mogu upisati tek nakon tri godine staža određenog lica, takođe oni moraju biti odobreni od strane komisije i lice mora završiti fond od ukupno 120 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Smislov

25.04.2024 14:44

Adekvatna kazna: nanogica i da besplatno deli seksualne usluge u formi drustveno korisnog rada u periodu od 5 godina, sa orgranicenim brojem koita felacija i drugih uobicajenih usluga tokom mesec dana.Jazuk da takva zena trune u zatvoru.....