ŠOK NA GRANIČNOM PRELAZU ŠID! Carinici pregledali autobus, pa ostali u neverici šta su zatekli!

Autor:

Hronika

01.05.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati,

ŠOK NA GRANIČNOM PRELAZU ŠID! Carinici pregledali autobus, pa ostali u neverici šta su zatekli!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP i Uprave granične policije, u saradnji sa Upravom carina i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo krijumčarenje.

Na graničnom prelazu Šid, pri izlazu iz zemlje, pregledom autobusa sa područja AP KiM, u kome su se nalazili osumnjičeni, vozač R. H. (1973) i kondukter R. A. (1984), policija je u skrivenom delu pronašla 1.678 paklica cigareta bez akciznih markica u vrednosti od oko 638.000 dinara. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. 

Podsećamo, carinski službenici na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili su nedavno neobičan pokušaj krijumčarenja, zaplenivši skoro kilogram, kako se sumnja sintetičke droge metamfetamin, koju je jedan putnik skrivao u plišanom medi.

Naime, slučaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen kombi strane registracije, kojim je iz Holandije ka Turskoj putovalo dvoje putnika.

Carinici su tokom kontrole na zadnjem sedištu kombija zatekli crnog medu, koji je bio neuobičajeno težak za plišanu igračku, što je izazvalo sumnju da je u njemu nešto skriveno.

Više pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading