LIKVIDIRAN PAJTOS ARKANOVOG UBICE: Evo ko je ubijeni CRNOGORAC na Novom Beogradu!

Autor:

Hronika

06.05.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski državljanin Gorgija Gorg Darmanović (58) ubijen je danas oko 12 časova u pucnjavi koja se dogodila na uglu Ulice Aleksinačkih rudara i Bulevara Nikole Tesle na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija
Uviđaj posle nesreće na Novom Beogradu

SNIMCI KAMERA

Kako saznajemo, Darmanović je živeo u Johanesburgu u Južnoj Africi, gde je samo pre desetak dana likvidiran Milan Đuričić zvani Miki, koji je zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana bio osuđen na 30 godina robije. Utvrđuje se da li su se dvojica nastradalih eventualno poznavala, kao i da li su ovi zločini na bilo koji način povezani.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija
Telo ubijenog Crnogorca u kolima Hitne pomoći

- Dvojica napadača na skuteru napravila su sačekušu Darmanoviću. Kad su ga ugledali, jedan napadač mu je prišao i ispalio mu dva metka u glavu i dva u telo. Osumnjičeni je potom pobegao sa saučesnikom, koji ga je čekao na motoru, a prema rečima očevidaca, odvezli su se ka Zemunu - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Darmanović navodno bio blizak s kriminalnim grupama koje su se bavile švercom droge u Južnoj Africi

Prema njegovim rečima, Darmanović se navodno dovodi u vezu sa kriminalnim grupama u Južnoafričkoj Republici koje se bave trgovinom narkotika, a proverava se da li je glavom platio jer se zamerio nekom visokopozicioniranom mafijašu.

Arkanov ubica ubijen je u mafijaškom obračunu

- Očigledno je reč o profesionalnoj likvidaciji. Darmanović je izrešetan usred dana, i to kod zgrade Prvog osnovnog suda. Policija je odmah krenula u potragu za napadačima, a pregledaju se i snimci sigurnosnih kamera kako bi im se ušlo u trag. Istraga zasad ide u više pravaca. Proverava se da li se nekome zamerio i zbog čega - priča naš sagovornik.

18 godina prošlo od Arkanove likvidacije

KRIMI-MILJE

Kako dodaje, sumnjivo je to što je samo desetak dana posle likvidacije Đuričića u Johanesburgu u sličnoj sačekuši izrešetan Darmanović.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milan Đuričić je ubijen u Južnoj Africi

- Đuričić je ubijen u svom automobilu kad su mu napadači presekli put i osuli paljbu. On je posle bekstva iz Srbije zajedno sa Dobrosavom Gavrićem, koji je pucao u Arkana, sklonište našao u Južnoj Africi. Priklonili su se tamošnjoj mafiji i ubrzo stekli visoke pozicije u kriminalnom miljeu. Sumnja se da se Đuričić zamerio ozbiljnom mafijašu, što je platio glavom - kaže izvor Srpskog telegrafa.

VLASNIK FIRME I TAJNI AGENT

Ubijeni Darmanović je, kako prenose mediji, zajedno sa Bojanom al Pinto Brkićem iz Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, navodno bio suvlasnik firme "G-MAX technologies" iz Podgorice. Afrički mediji navode da je Darmanović bio agent u južnoafričkoj specijalnoj jedinici.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Dobrosav Gavrić u panici

Gavrić: Ja sam sledeći!

Dobrosav Gavrić iz Loznice, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića, strahuje od osvete i plaši se da ne završi kao njegov prijatelj i saučesnik u zločinu Milan Đuričić zvani Miki. 

- Gavrić je u panici. Već dve nedelje, otkad mu je ubijen zemljak, ne zna gde se nalazi. Plaši se da je sledeći na listi za odstrel. Godinama je izbegavao ekstradiciju govoreći da se plaši osvete za Arkanovo ubistvo. Sad više nije siguran ni u Južnoj Africi, pa je suprugu i decu sklonio - priča izvor Srpskog telegrafa.

Gavrić prava meta?

Kako je Srpski telegraf pisao, posle bekstva u Južnu Afriku, Đuričiću i Gavriću pomogao je jedan pripadnik nekadašnjeg "zemunskog klana".

- On ih je navodno uveo u kriminalne poslove, a Đuričić je likvidiran dok je išao u restoran na ručak sa "zemuncem". Postoji mogućnost i da je Đuričić bio kolateralna šteta, dok je prava meta trebalo da bude Gavrić. Prava istina biće utvrđena daljom istragom - priča naš sagovornik.

Porodica sprema sahranu

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa bliskom rodbini ubijenog Milana Đuričića, porodica nastradalog priprema sahranu u njegovoj rodnoj Loznici.

- Još se ne zna kada će telo biti transportovano iz Južne Afrike u Srbiju, ali su Đuričićevi najmiliji unapred spremili sve za njegov poslednji ispraćaj - kaže naš sagovornik.

Činjenice

  • Osuđeni za ubistvo
  • Gavrić osuđen na 35 godina zatvora
  • On je označen kao direktni izvršilac zločina
  • Na po 30 godina osuđeni Dragan Nikolić i Milan Đuričić
  • Nikolić na odsluženju kazne, a Đuričić ubijen

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading