Pao glavni diler koke: Prodao na tone droge srpskim mafijašima!

Autor:

Hronika

03.11.2018

04:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peruanska policija uhapsila je jednog od najtraženih trgovaca drogom u svetu Valtera Algumera Vilku zvanog Soni!

RepublikaFoto: printscreen
Valter Algumer Vilka

Inače, bliskog saradnika drugog čoveka kriminalne grupe "Amerika" Zorana Jakšića!

20 godina provešće Jakšić u zatvoru u Peruu

Vilka je uhapšen krajem oktobra, a na teret mu se stavlja da je bio jedna od glavnih karika u lancu trgovine kokainom iz Južne Amerike u Evropu, kao i da je snabdevao narkoticima srpsku mafiju.

Foto: printscreen

Ponuđena nagrada

- Policija je dugo tragala za Sonijem, a peruanska vlada je čak ponudila i nagradu za njegovo hapšenje! Vilka je u policijskim krugovima bio označen kao jedan od najvećih dilera kokaina u Peruu - prenose peruanski mediji.

Nakon što je Jakšić završio iza rešetaka, Vilka došao na čelo bande i nastavio da se bavi unosnim biznisom

Peruanac je bio čovek od poverenja Zorana Jakšića, a spekulisalo se da su krijumčarenjem droge zaradili više miliona evra.

Foto: printscreen

- Jakšić je u julu 2016. uhapšen na granici dok je sa lažnim dokumentima pokušavao da pređe iz Perua u Ekvador. Na teret mu se stavlja da je povezan s lancem šverca droge, a sumnjalo se i da je umešan u pojedina ubistva. Nakon što su Srbinu za kojim je tragalo čak 25 zemalja stavljene lisice na ruke, njegove poslove navodno je preuzeo Vilka zajedno s rođenim bratom - navode mediji.

Foto: Promo foto

Jakšić robijao zbog droge

Peruanske vlasti i agenti DEA označili su Zorana Jakšića kao vođu i finansijera peruanskog narko-kartela. Za njim je poternice raspisalo nekoliko država Južne Amerike i Evrope, između ostalih Argentina, Nemačka, Grčka, Australija, ali i BiH. Odslužio je petogodišnju kaznu zatvora u Peruu, kad je 1998. pao prilikom šverca više od tone kokaina. Posle izdržane kazne nastavio je da se bavi istim poslom.

Kako dodaju, Vilka je u poslednje dve godine bio na čelu kriminalne grupe.

- On je nastavio tamo gde je Srbin stao i organizovao je distribuciju kokaina iz Južne Amerike pojedinim međunarodnim kriminalnim organizacijama, ali i srpskoj mafiji. Njegovim hapšenjem policija je zadala još jedan snažan udarac ovoj bandi - prenose tamošnji mediji.

Potraga za saučesnicima

Istraga o ovom slučaju je i dalje u toku, a policija utvrđuje u čijim rukama je završavao krijumčareni kokain.

- Inspektori pokušavaju da utvrde koje kriminalne grupe su kupovale narkotike od Vilka, kao i da identifikuju državljane Srbije koji su, kako se pretpostavlja, glavne karike u tom lancu. Pojedini šverceri uskoro bi mogli da se nađu iza rešetaka - navode mediji.

Privodio prostitutke u zatvor

U Peruu je izbio skandal posle saznanja da Zoranu Jakšiću, koga je policija te zemlje označila kao jednog od najopasnijih mafijaša, nije bilo dosadno u zatvoru. Naime, on je redovno koristio usluge prostitutki dok je bio u istražnom zatvoru. Inače, zatvor u toj zemlji ne liči na slične ustanove u Srbiji i Evropi. Unutra je smešteno 12.000 robijaša, zatvorski čuvari ih skoro i ne obilaze, pa su česti obračuni među zatvorenicima.

Privedeni Valter Algumer Vilka i ranije je hapšen zbog trgovine drogom. Lisice na ruke bile su mu stavljene i 2003, ali je nastavio da se bavi istim biznisom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading