(VIDEO) Brutalno ubistvo potresa Južnu Ameriku: Srpski bos naručio likvidaciju iz zatvora!

Autor:

Hronika

09.11.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski narko-bos naručio je ubistvo Peruanca Juniora Tarasone Arčea (35) zvanog Hota zbog zaplene više od 1,5 tone kokaina vrednog oko 80 miliona dolara! Kako prenose peruanski mediji, Srbin je likvidaciju organizovao iz zatvora, a mediji spekulišu da se radi o Zoranu Jakšiću, jednom od vođa kriminalnog klana "Amerika", koji godinama važi za jednog od najvećih trgovaca droge iz Južne Ameriku u Evropu!

RepublikaFoto: youtube.com/Justicia Tv
Zoran Jakšić

Sigurnosne kamere

Arče je ubijen u sauni, a brutalna likvidacija podseća na ubistvo iz akcionih filmova.

- On je s dva telohranitelja došao u spa centar. Najpre je otišao na masažu, a potom u tursko kupatilo. U saunu je u jednom trenutku ušao i ubica koji se na recepciji predstavio kao Ponče. Skinuo se i ogrnuo peškir oko struka, ispod kojeg je sakrio pištolj s prigušivačem. Potom je ušao u saunu i izrešetao Arčea sa 10 hitaca, usmrtivši ga na licu mesta - navodi portal Trom.

Napadač je posle zločina polugo i s oružjem u rukama istrčao iz spa centra, što su zabeležile i sigurnosne kamere.

Foto: youtube.com/24 Horas
Junior Tarasona Arče

- Ubicu je u ulici nedaleko od lica mesta u automobilu čekao saučesnik, a potom su pobegli, i za njima se traga. Pretpostavlja se da su u pitanju stranci - prenose mediji.

Hotu u sauni čuvala dva telohranitelja, ali mu je ubica polunag prišao, sakrivši pištolj ispod peškira

Prema njihovim navodima, sumnja se da je Arče likvidiran jer je srpskoj mafiji upropastio posao s drogom vredan oko 80 miliona evra! Hota je za njih u martu ove godine trebalo da organizuje transport kokaina koji je trebalo da završi u Evropi. Međutim, policija je njegove ljude, bandu koju su mediji nazvali "nindžama", jer su svi bili obučeni u crne odore, uhvatila na delu! Zatekli su ih dok su otvarali kontejnere u jednom kamionu i punili ih drogom.

Likvidirao 13 ljudi?

Kako prenose mediji, Arče je dva puta hapšen, ali je ekspresno izašao na slobodu. Tužilaštvo je protiv njega vodilo istragu zbog sumnje da je umešan u ubistvo 13 ljudi kako bi preuzeo kontrolu nad trgovinom drogom u luci Kaljao.

Poternice

Peruanske vlasti i agenti DEA označili su Zorana Jakšića kao vođu i finansijera peruanskog narko-kartela. Za njim je poternice raspisalo nekoliko država Južne Amerike i Evrope, između ostalih Argentina, Nemačka, Grčka, Australija, ali i BiH. Odslužio je petogodišnju kaznu zatvora u Peruu, kad je 1998. pao prilikom šverca više od tone kokaina. Posle izdržane kazne nastavio je da se bavi istim poslom. Ponovo je uhapšen 2016. i osuđen na 20 godina.

Hota trebalo da osveti Mitića

Osim za gubitak droge, ubijeni Hota se, navodno, srpskoj mafiji zamerio i zbog neuspelog atentata. Naime, on se sumnjičio da je 2015. učestvovao u pokušaju likvidacije suparničkog narko-bosa Džeralda Oropeza. Napadači su presreli porše u kojem je bio Oropez i ispalili više od 40 metaka u njega, ali je on preživeo. Kako navode mediji, već tada se Arče zamerio šefovima jer nije izvršio naređenje.

Peruanci pišu i da je Oropez bio trn u oku srpskoj mafiji i jer je jedan njihov tovar s drogom završio kod Oropezovog saradnika, izvesnog kriminalca iz Italije poznatog kao Zaza. Interesantno je i da se Oropez dovodi u vezu sa otmicom i ubistvom Srbina Marka Mitića 2014. godine, pa se pretpostavlja da je Jota, između ostalog, trebalo i da osveti Mitića.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading