TRAMP TVRDI: Kina će smanjiti i ukinuti carine na američke automobile

Autor: autoblog.rs/Beta

Razonoda

03.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik tvrdi da će jedan od njihovih najvećih ekonomskih suparnika smanjiti i ukinuti carine na američke automobile. On je to izjavio dan pošto je s kineskim predsednikom Si Đinpingom dogovorio primirje na američko-kineskom trgovinskom ratu na radnoj večeri na margini samita G20 u Buenos Ajresu.

RepublikaFoto: Ford Media
Ford Fjužn

- Kina je prihvatila da smanji i ukine carine na vozila koja stižu u Kinu iz SAD. Trenutno su te carine 40 odsto - napisao je na Tviteru američki šef države.

Foto: Tanjug/AP

Predsednici SAD i Kine Donald Tramp i Si Đinping postigli su u Buenos Ajresu dogovor da se suspenduje uvođenje najavljenih kaznenih američkih carina na kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara.

Carine su suspendovane na 90 dana a dve zemlje će "odmah početi pregovore o strukturnim promenama" o zaštiti intelektualne svojine, sajber krađi i o drugim prioritetima SAD, rekla je posle postignutog dogovora predstavnica za štampu Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

Kaznene carine na pojedinu kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara trebalo je da budu povećane sa 10 odsto na 25 odsto od 1. januara, a Tramp je razmatrao i uvođenje takvih carina na još neke kineske proizvode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading