"REŽU" TROŠKOVE: Ni Jaguar Lend Rover ne ide u Ženevu

Autor: b92.net

Razonoda

08.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Forda i Volvoa i Jaguar Lend Rover je odustao od nastupa na prestižnom Sajmu automobila u Ženevi sledeće godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
JRL je u prvih devet meseci godine zabeležio pad prodaje od četiri odsto

Britanska kompanija je kao svoj razlog od odustajanja navela "rezanje troškova". JLR prolazi kroz teško razdoblje zbog trgovinskog rata SAD i Kine, odnosno velikih tarifa koje se uvode na uvoz automobila.

U prvih deset meseci ove godine JLR je zabeležio pad prodaje od četiri odsto na 482.388 isporuka. To i nije toliko loše, ali je problem što je JLR na najvećem svetskom tržištu automobila doživeo sunovrat od čak 49 odsto niže prodaje samo tokom oktobra.

- Sprovodimo plan za preokret i preduzimamo neophodne korake kamo bismo preporodili naš posao, posebno u Kini. To uključuje pažljiv rad na prodajnoj preži i balansu proizvodnje sa potražnjom u trenitnim tržišnim okolnostima kako bismo dostigli zdrav razvoj za našu budućnost. Stoga ćemo svaki sajam automobila razmatrati na osnovu efikasnosti - saopštila je kompanija.

RepublikaFoto: Ford Media
I Ford je odustao od Ženeve

Iako je nedavno bio Sajam automobila u Los Anđelesu, LLend Rover je krajem novembra promovisao novu generaciju SUV-a Rendž Rover Ivok u Londonu.

Pre JRL od nastupa u Ženevi u martu su odustali Ford, jer se ne podudara sa planom predstavljanja novih modela američke kompanije, te Volvo, koji smatra da su sajmovi automobila prevaziđeni pa je počeo da svoje nove modele predstavlja na samostalnim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading