NADMAŠILI PROJEKCIJE: Rezultati Hjundaija bolji od očekivanja

Autor: autoblog.rs/seebiz.eu

Razonoda

24.04.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejski Hjundai Motor je objavio saopštenje u kojem se kaže da je neto dobit za kvartal od januara do marta povećana za 24 odsto. Rezultati su bolji u odnosu na očekivane, budući da je poboljšanje poslovanja kod kuće i SAD-u pomoglo da se neutralizuje slabija prodaja u Kini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hjundai je u prvom tromesečju ostvario neto dobit od 829 milijardi dolara

Porast dobiti, u odnosu na prošlogodišnju najnižu u osam godina, dolazi nakon što je Hjundai nedavno najavio planove za obustavu proizvodnje u svojoj najstarijoj fabrici u Kini jer se bori s ogromnim prekomernim kapacitetom na svom najvećem tržištu. Hjundai je u prvom tromesečju ostvario neto dobit od 829 milijardi dolara (721,81 miliona dolara), nasuprot 668 milijardi dobitaka godinu dana ranije. To je iznad prosečne procene od 758 milijardi dobiti od strane 15 analitičara, prema podacima I / B / E / S Refinitiv.

Operativna dobit je porasla za 21 odsto na 825 milijardi, dok je prihod porastao za 7 procenata. Prodaja u Kini je u prvom tromesečju pala za 19 odsto na najniži nivo od svetske ekonomske krize iz 2009. godine, zbog nedostatka atraktivnih modela i snažnog brendiranja usled rastuće konkurencije lokalnih i globalnih rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading