NOVO POVEZIVANJE: Tojota će kupiti nešto manje od pet odsto učešća u Suzukiju

Autor: autoblog.rs/Srna

Razonoda

28.08.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tojota je saopštila danas da će kupiti nešto manje od pet odsto učešća u manjem proizvođaču automobila Suzukiju, što predstavlja novo povezivanje u svetu automobilske industrije, koja prolazi kroz ubrzane promene.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tojota je jedan od najjačih brendova na svetu

Kako prenosi Srna, Tojota će platiti oko 907 miliona dolara za učešće od 4,94 odsto u Suzukiju, a ta kompanija će zauzvrat kupiti Tojotine akcije na berzi za oko 450 miliona dolara. Saopštenje je usledilo nakon što su dve kompanije 2017. godine potpisale memorandum o razumevanju u vezi operativnog povezivanja, preneo je AFP.

Globalna automobilska industrija prolazi kroz dinamične promene zbog uvođenja regulativa o zaštiti okoline i novosti na tržištu, poput vozila sa funkcijom autonomne vožnje. Tojota u savez unosi svoju inženjersku stručnost, naročito u oblasti hibridne tehnologije, a Suzuki, koji je veoma uspešan u Indiji, sada može lakše da ostane konkurentan na ostalim tržištima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading