BMW inovacija: Kravlji izmet kao gorivo

Autor:

Razonoda

03.12.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Auto-kompanije pokušavaju da pronađu alternativne metode energije koje će iskoristiti kako bi pokretali automobile budućnosti. Iako svi smatraju da budućnost leži u električnim agregatima, BMW ima ideju koja je možda čudna i smešna, ali zapravo može doneti rezultate. Stručnjaci BMW, naime, konstruisali su mašinu koja od kravljeg izmeta proizvodi električnu energiju.

RepublikaFoto: pixabay.com/fotomontaža
Foto_ Ilustracija

Iz kompanije BMW kažu da su na ovaj način uspeli da ubiju dve muve jednim udarcem. Posle automobila najveći zagađivač na planeti je stoka, odnosno izmet, koji stvara metan odlazeći u atmosferu i tako je zagađuje. Kompanija BMW je zato pronašla način da izmet sagoreva i da od njega dobija čistu električnu energiju koja je maltene besplatna.

Mašina koja od izmeta dobija energiju već je patentirana i testirana i pokazala je vrlo obećavajuće rezultate. BMW planira da ovakve mašine raspodeli u svim većim mesnim industrijama i da sve što bude dobijeno na taj način iskoristi za punjenje električnih automobila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading