(VIDEO) Legendarni "Stojadin" sledeće godine slavi tačno pola VEKA!

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Razonoda

16.05.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najpopularnijih automobila sa ovih prostora, legendarna Zastava 101, odnosno "Stojadin" kako su ga svi zvali, sledeće godine će napuniti tačno pola veka, a čak i danas, postoje primerci kao što je ovaj pripadnik generacije "vesele '70-te"

RepublikaFoto: youtube.com/jovanilic/printscreen
Čuveni "Stojadin" - Zastava 101

Ako se može reći da je jedan model automobila, ako izuzmemo kultnog Fiću, obeležio neku eru u bivšoj, zajedničkoj nam državi, onda je to svakako Zastava 101, odnosno "Stojadin", kako su ga gotovo svi od milošte zvali.

Prvi primerci sa proizvodnih traka u Kragujevcu sišli su davne 1971. godine, a čak i danas, iako retki, postoje i primerci u voznom stanju, godišta "'70 i neko", koji u sebi nose duh tih srećnijih, davno prošlih vremena...

A da ljubav prema automobilima zaista nema granica, potvrđuje i Novica Marković, koji je već treća generacija (prvog) vlasnika ovog prelepog "Stojadina", proizvedenog 1979. godine, koji je, i pored čak tri ozbiljne "saobraćajke", vraćen na točkove te se i sada rado "kotrlja".

Tokom godina, da ne kažemo decenija, ovaj Stojadin je ostao manje-više u originalnom stanju, uz dodatak nekih korisnih sitnica, kako spolja, tako i u enterijeru, koje nisu narušile njegov oldtajmerski "šmek".

Sve u svemu, interesatan vlasnik, još interesantniji automobil i nenadmašna priča!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading