Električni Volvo kamioni stižu naredne godine

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

27.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Volvo kamioni najavila je da će početi da prodaje svoje električne kamione u Evropi početkom sledeće godine, a nakon toga i u Severnoj Americi.

RepublikaFoto: Volvo kamion na hibridni pogon (ilustracija)
Odlični za životnu sredinu

Čelnici švedskog proizvođača kamiona smatraju da će uvođenje teretnih vozila sa pogonom na struju odigrati značajnu ulogu u poboljšanju kvaliteta života u urbanim sredinama.

Foto: Volvo kamion na hibridni pogon (ilustracija)

Oni takođe tvrde da je zarad boljeg kvaliteta života i očuvanja životne sredine neophodno da ova vrsta transportnog sredstva bude prihvaćena od strane svih.

Iako je ova najava za kamione na struju kompanije Volvo stigla nekoliko meseci nakon zvaničnog predstavljanja električnog kamiona Semi, čiji je tvorac kompanija Tesla, njihovi kamioni će se ranije naći na ulicama.

Funkcioneri kompanije kažu da će se uvođenjem električnih kamiona smanjiti buka i zagađenje vazduha koje uzrokuju današnji kamioni sa pogonom na fosilna goriva, te će kamioni moći da prolaze i u osetljivim delovima grada, gde kretanje kamiona sa motorima na unutrašnjim sagorevanjem nije dozvoljeno. Takođe, ovi kamioni će moći da se voze i tokom noći, jer ne prave buku.

RepublikaFoto: Volvo kamion na hibridni pogon (ilustracija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading