U MAJU PRODATO 3.250 NOVIH VOZILA: Srbi se počastili "rols-rojsom" i "ferarijima"!

Autor: novosti.rs

Razonoda

14.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U maju je u Srbiji kupljeno 3.250 novih vozila, među kojima jedan "rols-rojs" i dva "ferarija", vrednih ukupno oko milion evra, pokazuju najnoviji podaci Srpske asocijacije uvoznika novih vozila i delova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jedan Srbin se počastio "rols-rojsom"/Foto: Ilustracija

U odnosu na isti mesec prošle godine, prodato je 735 vozila više. Trend rasta tržišta u ovom segmentu među najvećima je u regionu ali i u Evropi.

- Rast prodaje od 13,35 odsto ohrabruje - kaže generalni sekretar Srpske asocijacije uvoznika novih vozila Boban Nikolić. - Prodaja ide uzlaznom linijom a prema interesovanju kupaca očekujemo da takav trend bude nastavljen i u narednim mesecima.

Nikolić kaže da su rastu prodaje doprineli izuzetno dobro ponuda vozila i veoma pristupačne cene. Pritom su se prodavci potrudili i da sa poslovnim bankama i lizing kućama naprave primamljive uslove za kupovinu novih vozila, pa tako možete da kupite vozilo bez učešća, sa fiksnom dinarskom ratom na 84 meseca. Moguće je kupiti i vozilo na rate bez kamate, a skoro svi prodavci kupce mame i brojnim poklonima poput kasko osiguranja, seta guma, pa čak i točkova...

Gledajući ukupnu prodaju vozila, najtraženiji brend je "Škoda" čija su vozila osvojila srca 1.846 kupaca. Na drugiom mestu je "Fijat" sa 1.841 prodatim vozilom, dok je treći "Fiolskvagen" sa 1.189 isporučenih vozila.

U konkurenciji luksuznih brendova najviše uspeha imao je, po tradiciji - "Mercedes". Za vozila iz Štutgarta se odlučilo 446 žitelja Srbije. Na drugom mestu je "Audi" sa 359 jedinica, a na trećem BMV sa 298. Pored dva "ferarija" i jednog "rols rojsa", prodato je i 49 "poršea", 25 "jaguara", 118 "lend rovera"....

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading