JAPANCI DAJU GAS: Prodaja Nisan Lifa u Evropi se ubrzava

Autor: autoblog.rs/SEEbiz

Razonoda

21.07.2018

22:16 >> 12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada smo iz Nisana čuli da je pre kraja prošle godine njihov novi električni automobil Lif naručilo 10 hiljada kupaca u Evropi, kao i da je do kraja marta ovaj model bio najtraženiji električni automobil na svetu.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Nisan Lif

Ipak, sada saznajemo i neke konkretne podatke o prodaji tog modela u Evropi.

Prema podacima iz same kompanije, u Evropi je do sada naručeno 37.000 Lif modela, dok je isporučeno njih nešto više od 18.000, gledajući period od januara do juna. U SAD, Lif je na petom mestu po prodaji, sa oko 6.000 prodatih komada.

U kategoriji potpuno električnih vozila ispred njega nalaze se Teslina tri modela (S, 3 i X), kao i Ševroletov Bolt EV.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom

Iako su isporuke još uvek ograničene i ne mogu da prate potražnju, u prošlom mesecu Nisan je u Evropi isporučio oko 6.000 vozila, što pokazuje da se ritam proizvodnje ipak ubrzava.

Istovremeno su iz Nisana najavili i da će sledeće godine na tržište pustiti i Lif verziju E-Plus, koja bi umesto 142KS trebalo da ima čak 200KS, kao i bateriju većeg kapaciteta nego sadašnjih 40 kWh. To bi trebalo da nadograđenom Lifu omogući autonomiju i preko 320 kilometara s jednim punjenjem baterija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading