SUV SVE POPULARNIJI: Ford razmatra ukidanje nekoliko modela u Evropi

Autor: http://autorepublika.com

Razonoda

29.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki proizvođač želi da napravi više mesta za SUV modele u svom evropskom portfoliju, s obzirom na to da je ovakav tip vozila sve popularniji na Starom kontinentu.

RepublikaFoto: Ford Media
Mondeo bi mogao da bude jedan od ukinutih modela

Prvi izveštaji kažu da Ford razmatra ukidanje više modela, kao što su: Mondeo, Galaksi, C-Maks i S-Maks. Prodaja C-Maksa opala je u prvoj polovini tekuće godine u Evropi za čak 18 odsto, Mondeo bi mogao u penziju jer je i njegov američki brat, Fjužn, poslat u istoriju.

Sa druge strane, tri SUV modela koje Ford nudi u Evropi, Kuga, Edž i EkoSport beleže dobre tržišne rezultate. Kuga i EcoSport zabeležili su rekordne rezultate u drugom kvartalu, uprkos tome što je Kuga automobil koji je na zalasku tržišne karijere.

RepublikaFoto: Ford Media
Prodaja pojedinih modela pala je čak za 18 procenata

Osim toga, američkom brendu veliku štetu nanosi i Brexit. Naime, Velika Britanija je najveće pojedinačno tržište za Ford u Evropi. Zbog neizvesnosti oko napuštanja EU, prodaja novih automobila u ovoj zemlji je u poslednjih 18 meseci u velikom padu.

Dakle, Ford će definitivno ponuditi još SUV i krosover modela u Evropi. Najracionalnije je da u penziju prvo odu predstavnici minivan segmenta, koji je pretrpeo najveći udar usled SUV ofanzive. Takođe treba očekivati dublju saradnju Forda i PSA grupacije, pre svega na razvoju novih agregata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading