Smena generacija: Pametni satovi nadmašili prodaju Švajcaraca

Autor: b92, Republika

Razonoda

08.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni švajcarski satovi izgubili su globalni rat. Naime, epl voč je u 2019. godini po prodaji nadmašio celokupnu švajcarsku industriju satova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Firma za istraživanje tržišta Stratedži analitiks procenjuje da je Epl lani isporučio 30,7 miliona komada svog pametnog sata širom sveta, u poređenju sa 21,1 milionom, koliko su prodale sve švajcarske marke zajedno.

"Analogni ručni satovi i dalje su popularni među starijim potrošačima, ali mlađi kupci se usmeravaju prema pametnim satovima", navodi se u izveštaju.

Dodaje se da tradicionalni proizvođači švajcarskih satova gube ratove protiv "pametnih satova".

Eplova nosiva kategorija koja uključuje epl voč i er pods bežične slušalice snažno raste. U poslednjem tromesečju 2019. ta kategorije donela je više od 10 milijardi dolara neto prodaje, što je skoro 27 odsto više u odnosu na isti period godinu ranije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U međuvremenu, izvoz švajcarskih satova iznosio je 20,6 miliona u 2019. godini, pokazuju podaci Federacije švajcarske industrije satova. To ne uključuje prodaju unutar Švajcarske, zbog čega su brojevi Stratedži analitiksa uvećani, javlja Biznis info.

Izvoz švajcarskih satova opao je lani za 13 odsto na godišnjem nivou. Epl je svoj prvi pametni sat predstavio 2014. godine, a šest godina kasnije on je postao svetski lider.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading