Mobilni telefon samo što se ne isključi? Ovi trikovi za brzinsko punjenje baterije će vam promeniti život!

Autor: Republika

Razonoda

13.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemate dovoljno vremena, a hitno morate da napunite mobilni telefon i to što je brže moguće? Evo trikova koji će vas spasiti!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako biste skratili muke postavite ga na režim rada u avionu prilikom punjenja. Na taj način ćete privremeno zaustaviti aplikacije koje inače najviše troše bateriju i mnogo brže ćete ga napuniti. Nećete biti dostupni kratko vreme, ali uspećete da napunite telefon dovoljno da možete da izađete iz kuće.

 Za duže trajanje baterije ugasite aplikacije koje se koriste lokacijskim uslugama. U kojoj meri se troši baterija na notifikacije, poruke koje se odnose na aplikacije?

Svaki put kada vaš telefon primi obaveštenje od mreže, on se pali i u zavisnosti od vaših podešavanja, vibrira ili zazvoni. Sve to troši bateriju, pogotovo ako primate puno ažuriranja. Ugasite stoga notifikacije i isključite sve osim važnih stvari, poput poruka i e-mailova.

Tamna pozadina i tema na mobilnom takođe će trošiti manje baterije od svetlijih. Ako imate Android uređaj, preuzmite aplikaciju Snapdragon BatteryGuru. Aplikacija automatski prilagođava postavke na vašem telefonu kako bi optimizirao trajanje baterije. 

Čak i kada ne upotrebljavate aplikacije, one su uključene u pozadini i troše bateriju. Isto tako, ako nemate pristup Wi-Fi mreži, isključite je jer nepotrebno troši. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading