Deset trikova za selfije koji ostavljaju bez daha

Autor: Telegraf

Razonoda

09.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako volite da objavljujete selfije, sigurno već znate neke trikove, ali najverovatnije ne primenjujete sve ono što praktikuju ljudi koji dobijaju hiljade lajkova na jednu fotografiju. Fotografisanje sebe postala je prava veština, a svi žele da izgledaju savršeno na slici, pa koriste razne metode da to postignu, piše Cosmo.ph.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uz ovih 10 trikova fasciniraćete sve svojim selfijima.

1) Nađite najbolji ugao

Isprobajte kameru iz raznih uglova i pronađite onaj iz kog najlepše izgledate. To možete utvrditi i pregledajući stare fotografije, obraćajući pažnju na to da li vam lepše ispada levi ili desni profil i pod kojim uglom vam lice izgleda najtanje.

2) Razvijte svoju jedinstvenu pozu

Stavite ruku da bradu, u kosu, na obraz, kako god vam se čini da je najlepše, i ostanite dosledni toj pozi da biste bili prepoznatljivi.

3) Nađite najbolje osveljenje

Uvek se okrenite prema svetlosti, bilo da pravite selfi napolju ili u zatvorenoj prostoriji, jer će ona smanjiti vidljivost podočnjaka, pa ćete izgledati svežije.

4) Podesite tajmer

Selfiji koje ste napravili ne morajući da držite telefon bolje prolaze sa brojem lajkova, pa podesite tajmer, spustite telefon i ispozirajte kako želite

5) Diskretno se našminkajte

Malo rumenila i sjaja za usne mogu da naprave veliku razliku. Ipak, kad god možete, napravite fotografiju bez šminke, jer ćete tako ostaviti utisak da ništa ne krijete.

6) Koristite rekvizite

Budite kreativni. Pozirajte sa cvetom, čašom vina, knjigom ili nečim drugim što će obogatiti fotografiju i pojačati njen efekat.

7) Opsecanje

Dobro opsecanje fotografije je ključno ako hoćete da ona ispadne fantastično. Slobodno isecite neke delove sa selfija kako biste izbacili nepotrebne elemente koji samo mogu da odvlače pažnju.

8) Koristite aplikacije za uređivanje fotografija

Aplikacije za editovanje fotografija su veoma zgodne jer mnoge od njih automatski ulepšavaju sliku uz samo nekoliko modifikacija. Isprobajte NOMO, Foodie i VSCO, mada možete naći i aplikaciju koja samo vama odgovara.

9) Iskoristite ogledalo

Svi smo ponekad pozirali ispred ogledala, ali mnogima se nisu svideli rezultati koje su dobili, pa nisu objavili nastalu fotografiju. Kada otkrijete svoj najbolji ugao, primenite ga i za selfije u ogledalu i uspećete da privučete veliku pažnju svojih pratilaca i prijatelja.

10) Ne opterećujte se

Nemojte se nervirati ako vam ne ide od ruke, na kraju krajeva to je samo selfi. Što se više nervirate, teže će vam biti da postignete željeni efekat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading