Dolazi snažno energetsko razdoblje konjukcije Saturna i Plutona: Ono što tada uradimo, definisaće naš život u narednim godinama

Autor:

Lifestyle

28.12.2019

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konjukcija Saturn-Pluton pojaviće se na nebu 12. januara 2020. godine. Ovaj aspekt uz sebe će uključiti i stelijum koji će sačinjavati 4 planete: Saturn-Pluton-Jupiter-Sunce-Merkur. Sve će se ovo odigravati na 2. stepena Jarca što će u januaru predstavljati izuzetno snažno energetsko razdoblje, kada se seje seme budućih uspeha.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kad se Saturn i Pluton sastanu, njihova blizina sačinjava razdoblje pojačane napetosti, suzdržanosti i podele u kolektivnim događajima. Dok se društvene strukture raspadaju, postoji prostor da se izgrade nove forme i čvršći temelji.

Ipak, ako želimo podneti testove Saturna i Plutona, moramo se zaviriti u unutrašnjost svoje duše kako bismo istražili svoju suštinu, ograničenja i napetosti, a ne da se preterano fokusiramo na spoljna dostignuća.

U kombinaciji, Saturn i Pluton donose ozbiljnost i potrebna sučeljavanja s kulturnim i ličnim pitanjima koja više ne možemo negirati ili im se odupreti. Pluton pojačava kontrakciju Saturna, odvajajući ono bitno od nebitnog u smislu opstrukcije, pdstičući našu svest o onome što želimo razvijati s vremenom i prostorom koji čini naše okurženje.

Saturn i Pluton proveli su 2019. na kraju svog ciklusa koji je počeo 1982./83. I kako su se kretali direktno i retrogradno u dometu konjunkcije, izbacili su na površinu stare osobne obrasce kojima se trebamo pozabaviti, razmišljati o njima, integrisati ih ili ih raščistiti.

Kada 12. januara 2020. formiraju konjukciju na 23. stupnja Jarca, započeće novi ciklus, premeštajući naglasak na stvaranje novih oblika i struktura koje podržavaju svrhu koju smo gajili.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iskustva vezana za Saturn i Pluton nisu nimalo laka, ali katarzični intenzitet koji nas prisiljava da izdržimo pomaže u razvoju unutrapnjeg fokusa, odlučnosti i hrabrosti. Katkad se moramo suočiti s protivljenjem; u drugim se vremenima moramo naučiti predati elementima života koji su izvan naše kontrole i negovati osećaje tuge uzrokovane gubitkom.

Ako izdržimo napore kroz izazove, do kraja 2020. godine ostvarit ćemo značajan napredak prema glavnim životnim ciljevima – i uspostavit ćemo nove temeljne strukture koje će dugo trajati.

Saturn i Pluton započeće svoj novi ciklus 2020. kao deo stelijuma u Jarcu koji uključuje Jupiter, kao i Sunce, Saturn, Pluton i Merkur, svi zajedno u na 2. stepenu Jarca. U stvari, dan nakon što se Saturn i Pluton ujedine – i Saturn i Pluton formiraće konjukciju sa Suncem i započeti nove cikluse.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Kao rezultat toga, januar 2020. biće neverovatno snažno razdoblje u kojem ćete posaditi seme onoga što želite razviti daleko posle Nove godine. Iskoristite januar ne samo za donošenje planova za novu godinu, već za sledećih pet godina.

Nakon što razjasnite svoje krajnje ambicije, možete početi postavljati prioritete gde će kratkoročni ciljevi biti najvažniji za i kako ih je najbolje rasporediti tokom 2020. godine.

Iako Saturn i Pluton samo 12. januara formiraju konjukciju tokom 2020., u  septembru ćemo ponovno ući u još jedno pojačano razdoblje njihovog uticaja. Početkom septembra Mars će postati retrogradan, a krajem ovog meseca Saturn će se usmeriti direktno ka Plutonu, na tri stepena udaljenosti od njega.

Na globalnom nivou, ove konstelacije na nebu dovešće do brojnih zaoštrenih sukoba širom sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na ličnom nivou, biće korisno preuzeti odgovornost za istraživanje i integriranje svoje ličnosti i suštine uz prevazilaženje sukoba i ograničenja koje nas koče.

Potrebno je imati saosećanje za druge koji se muče dok preuzimaju odgovornost za lično ponašanje i to će biti ključ za bezbolno kretanje kroz život dok traje intenzitet Saturna i Plutona u 2020. godini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading