Torta sa malinama: Osvežavajuća poslastica je idealna za prazničnu trpezu!
Ako nemate ideju kakav dezert da poslužite posle svečanog ručka, ova osvežavajuća poslastica je savršen izbor.
Sastojci:
Za koru:
- 250 g keksa
- 80 g maslaca
- 3 kašike cvetnog meda
- 1 vanilin šećer
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- 2 kašike instant kafe
- 50 ml pomorandžinog soka
- 1 kašičica izrendane pomorandžine korice
Za fil:
- 350 g svežeg kravljeg sira
- 250 g rikota sira
- 200 ml slatke pavlake
- 5 kašika cvetnog meda
- 300 g malina
- 2 kesice gustina (20 g)
- 8 kašika vode
Priprema:
Keks izdrobite i stavite u dublju posudu. Na laganoj vatri otopite maslac i med. Dodajte vanilin šećer, cimet, instant kafu, sok i izrendanu pomorandžinu koricu. Mešajte dok se kafa ne otopi, pa mešavinom prelijte pripremljen keks. Sve dobro izmešajte i smesu ravnomerno rasporedite na uljem namazan kalup za torte (prečnika 24 cm). Pripremljenu podlogu stavite u frižider na oko sat vremena. Sveži sir i rikotu pomešajte i izmešajte električnom mešalicom do penaste strukture.
Pripremljenoj smesi dodajte slatku pavlaku, med, usitnjene maline i gustin. Dobijeni fil nanesite preko kore.
Tortudobro ohladite, ukrasite malinama i listićima nane.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)